Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/fcbarcelona1899

Marketing

Iniesta najpopularniji španjolski sportaš na internetu

Barcelonin veznjak i španjolski nogometni reprezentativac Andres Iniesta bio je najzastupljeniji španjolski sportaš na internetu u 2010. godini, objavila je Marca...

Image and video hosting by TinyPic
Andres Iniesta

Istraživanje je proveo Vipnet360, a uključeno je bilo 20 najpopularnijih španjolskih sportaša. Pod povećalom se našla njihova zastupljenost na društvenim mrežama Facebooku i Twitteru, zatim na YouTubeu, te na raznim web-portalima, blogovima i forumima.

Pogodak koji je postigao Nizozemcima u finalu Svjetskog prvenstva u Južnoj Africi, čime je Španjolskoj donio prvi svjetski naslov u povijesti, lansirao je Iniestu na sam vrh popularnosti, a njegovoj zastupljenosti na internetu svakako je pridonio i ulazak u završnicu izbora za Zlatnu loptu.

Iniestu slijedi kapetan španjolske reprezentacije i vratar Real Madrida Iker Casillas, potom Barcelonin napadač David Villa, a tek je na četvrtom mjestu najbolji svjetski tenisač Rafael Nadal. Krug petorice najpopularnijih španjolskih sportaša na internetu zatvara vozač Ferrarija u Formuli 1 Fernando Alonso.

Dodajmo ovome i da nogometaš Liverpoola Fernando Torres ima najveću ukupnu popularnost na Facebooku, dok je Nadal "broj jedan" kad je u pitanju YouTube.

Post je objavljen 28.12.2010. u 16:34 sati.