Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/matijevici

Marketing

OSVRT NA 2 GODINE OD POČETKA PISANJA BLOGA MATIJEVIĆI

Prošla je i druga godišnjica ovog bloga Matijevići pa ću se kratko osvrnut na protekle dvije godine.
U te dvije godine napisana su 193 članka koji su komentirani s ukupno 613 komentara. U te dvije godine samo sam jedan komentar izbrisao jer je prešao inače vrlo tolerantnu granicu na ovom blogu.

Često me pitaju „koliko zarađuješ od pisanja“. Odgovor je nula kuna. U biti sam nekada na popriličnom trošku jer mnogi članci zahtjevaju dosta vozanja, kopiranja dokumenata, telefoniranja, surfanja. Reklama koja se nekad pojavi na blogu nije moj uradak, već uradak vlasnika stranice Blog.hr koji omogućuje besplatno kreiranje blogova. Iako zna živcirati, tu nažalost ne mogu ništa.

Na početku pisanja blog je bio zamišljen kao stranica na kojoj ću pisati isključivo o mjestu Matijevići i općini Kula Norinska, no odmah po otvaranju bloga počele su se nizati teme koje su se ticale šireg područja Neretve ili dijelova doline Neretve pa se blog praktički pretvorio u neretvansku stranicu.
Bilo je tu i škakljivih tema za koje sam unaprijed znao da bi mi mogle stvoriti probleme, ali iskreno i nije bilo previše problema koliko sam ih očekivao.
Pokoji nezadovoljnik se znao javiti komentarom ili u rijetkim slučajevima telefonom, ali to nije utjecalo na moju želju da se piše o problemima koji se tiču Neretvana.
Poneki članak je znao nastati za manje od sat vremena, a za neke mi je trebalo i po par tjedana istraživačkog rada. Nikada nisam ni sekunde zažalio što sam pisao ovaj blog jer u Neretvi postoji stvarna potreba da se građani inormiraju što se događa oko njih i na koji način mogu ostvarivati svoja prava u ovom društvu gdje su istinski ugrožena.

Sada već stara izreka „što južnije to tužnije“ u Neretvi se nažalost pokazala kao istinita.
Dok je cijela država koliko toliko napredovala, složeni politički odnosi u dolini Neretve i uništeno gospodarstvo Neretvi nisu donijeli razvoj kakav se realno mogao postići.
Oni koji bi se školovali prečesto bi ostajali u Zagrebu jer u Neretvi nisu vidjeli perspektive, a oni rijetki koji su se vraćali, ako bi našli posao, bili su ugušeni u umno zatvorenom okružju.
Odlijev mozgova se uvijek osjeti u društvu, pa tako i u Neretvi – dolini u kojoj se toliko jako osjeća potreba otvorenog razmišljanja.

I zato će na ovom blogu uvijek biti pisano otvorenog uma, otvorenih karata, a ako netko bude nezadovoljan pisanjem, uvijek sam spreman objaviti kvalitetan demant.
Na kraju krajeva – bezgrešnih ljudi nema.
Onaj tko radi i griješi, a onaj tko ne radi ništa čini samo jednu, ali veliku grešku – ne radi ništa.

Zahvaljujem se ovdje i ljudima koji su mi bili na usluzi, bilo da su mi omogućili pribavljanje dokumenata, fotografija, informacija.
Zahvaljujem se i ljudima koji komentiraju blog Matijevića jer kometari, bilo dobri ili loši, pokazuju da sloboda riječi ima smisao – pokazati glas naroda.


U Novu godinu krećemo s novim temema. Tema naravno uvijek ima tko ih zna naći wave

Post je objavljen 28.12.2010. u 19:03 sati.