Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zs69

Marketing

Zagrebački treninzi - Božićne radosti

Trčanje
Na katolički (to moram napomenuti) Božić (25.12.) u 11:00 sati smo imali klupski trening. Okupili smo se kod "kapljice" i nakon "photo sessiona" napravili kratki trening od 5 km po Savskom nasipu. Bio sam motiviran i osjećao sam se dobro, pa sam htio još jedan krug, ali nije bilo istomišljenika, te sam odustao i pridružio se Božićnoj zakuski. Podijeljeni su nam i zanimljivi klupski pokloni.

Došao sam na još jedan klupski trening. 28.12. smo se okupili u 18:00 na nasipu i u par skupina išli odraditi trening od 85 minuta. "Razbili" smo se u nekoliko grupa, no najbrža mi je pobjegla nakon 7 km, pa smo Kizo i ja ostali sami i u laganom tempu smo odradili ostatak do ukupno 16 km. Trening je imao prosječni tempo od 5:23, iako je u prvom dijelu bio značajno brži. Temperatura je bila -4°C.

Janko i program treninga
Janko je trener AK Sljeme, pa samim time i moj trener. Slušam njegove savjete, pitam ga za pojašnjenja, a rado bih i pratio njegov program, ali ... Naravno da postoji ALI. Janko je čovjek velikih ambicija i ponekad se čini da živi svoje snove, pa tako dok piše program vjerojatno razmišlja o svojim crncima i osjećaju radosti dok njegovi crnci pobjeđuju na velikim svjetskim maratonima. U toj zanesenosti sastavlja odlične programe, ali zaboravlja da u realnosti trenira skupinu bijelih rekreativaca s različitim hendikepima, kao što su masa, godine, poslovne i ostale obveze. Tu postoje i iznimke, kao i u većini primjera, te ih molim da se ne ljute, nego da se izuzmu iz nabrojane mase. Također, razlikuje se i temperatura na kojoj treniraju Jankovi crni i bijeli trkači.
U mojoj želji da pratim Jankov program i da poboljšam svoj performance na slijedećim utrkama, uspio sam ostvariti TREĆINU planirane kilometraže za prosinac (12. mjesec). Od planiranih cca 310 km, ja sam uspio otrčati 110 km. Kakve rezultate mogu očekivati u nadolazećoj sezoni? Nadam se bolje nego u 2010., jer sam ipak napravio veću kilometražu u usporedbi s istim razdobljem prošle godine. belj
U 2010. sam pretrčao i ukupno 200 km više nego u 2009. godini (1.417km vs 1.218km).

Plivanje
Nisam plivao od rujna (9. mjesec) i nezavršene utrke u Saalfeldenu. Dolazak u Zagreb na godišnji sam iskoristio za tri organizirana treninga pod vodstvom trenera Marcela Z. iz TK Zagreb.
Nakon mnogo vremena sam vidio plivališta s unutarnje strane. U nekima nisam bio od srednjoškolskih vremena. Prvi trening je bio na Zimskom plivalištu Mladost u Daničićevoj ulici, kod Doma Sportova. Trening je počeo u 06:30 ujutro i skupila se veća skupina trkača AK Sljeme. Bar ih ja poznajem kao pripadnike Sljemena, iako je članstvo dijeljeno. Dosta članova TK Zagreb su i članovi AK Sljeme. Na treningu dobijam prve savjete i vježbe od Marcela. Nakon treninga slijedi kratko druženje i nastavak dana. U 08:00, dok se mnogi tek bude ili stižu na posao, ja imam osjećaj da sam već mnogo napravio i da je dan još uvijek ispred mene.
Dva dana kasnije još jedan trening pod nadzorom, još nekoliko savjeta i osjećaj da napredujem. Osjećaj ugode u vodi je veći, voda u ušima sve manje smeta.
Treći trening je bio u Sportskom parku Mladost na Savi/Jarunu. Zanimljivo je da oba plivališta imaju naziv "Mladost". Opet mnoštvo Sljemenaša. Dobijam dodatne savjete, vježbe i dodatno razumijevanje kretanja kroz vodu. Nije lako, ali imam cilj i želju.
Četvrti trening nisam odradio, iako sam imao pripremljene stvari. Na meni je da u Beču nađem plivalište, gdje ću nastaviti treninge. U Beču ima mnogo plivališta, trebam naći neko koje mi odgovara terminima, udaljenosti i ostalim elementima (dužina bazena ili trake, cijena).

Linkovi:
Zimsko plivalište Mladost - Raspored za građane (pdf)
Sportski park Mladost - radno vrijeme i cijene (pdf)

Bicikliranje
Nisam vozio bike i nisam trenirao, ali želim se pohvaliti da sam kupio pedale za Corru. Kupio sam CrankBrothers EggBeater SL. Rabljeni, ali meni zadovoljavajući.

Cyclocross
Evo još par postova vezanih za cyclocross. Na engleskom su.
Chris Cummins - Mud, Sweat and Tyres
Chris Cummins - Hurdling Through The Winter


Post je objavljen 28.12.2010. u 23:55 sati.