Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/matijevici

Marketing

CRNE SLUTNJE SE OSTVARILE ALI SE NORIN IPAK POČEO IZLIJEVATI

Na desnoj obali Metkovića voda je ušla tijekom noći i jutra u prve kuće. Dijelovi ulica na nižim kotama su pod vodom, tako da su i prve ulice postale nepregledne. Zasada se do gotovo svih dijelova grada još uvijek može doći, ali je porast vode neke dijelove ulica ozbiljno ugrozio (dijelovi Zagrebačke, Branimirove, Matije Gupca, Puta Narone, Domagojevih gusara) ili najniže kote odsijekao (ulaz na predjelu Struge kraj kuća Margeta) pa se ide raznim zaobilaznicama.

No dobra vijest je stanje Norina - u 15.20 Norin se izlijeva u Neretvu!

Image and video hosting by TinyPic

Vodostaj Neretve se smanjio na oko 320 cm i ne očekuje se porast vodostaja, a kako puše bura i zahladilo je, očekuje se da će Norin nastaviti s izlijevanjem i da će vodostaj i Neretve i Norina sutra pasti koji centimetar. Vodostaji uzvodno u BiH su stabilni i ne očekuje se porast Neretve uslijed priliva uzvodnih voda.

Prema Vidu se još uvijek može proći, ali uz oprez. Voda je na toj prometnici kraj „Opuzenke“ oko 20-ak cm.

Cesta u Podrujnici i Orepku prema Borovcima, Novim Selima i Vrgorcu je u potpunosti prohodna i nema vode na njoj. I u Orepku i Podrujnici nedostaje na najnižim mjestima oko 10 cm da bi došla do ceste na najnižim kotama.
Podrujnica u 15 sati
Image and video hosting by TinyPic
Stanovništvo desne obale Metkovića ne treba očekivati trenutno smanjenje vode i mogu čak očekivati vrlo mali rast vode među kućama jer će Norinu trebati vremena dok spusti razinu vode u blatu između toka Norina i naselja u Metkoviću.

Matijevići – voda je blizu najniže kuće, ali nema opasnosti
Image and video hosting by TinyPic


Post je objavljen 26.12.2010. u 15:33 sati.