Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/homo-sapiens-ludens

Marketing

Zašto recesija?

"Tvoja je, Gospodine, veličina, moć, slava, hvala i visost. Jer Tvoje je sve na nebu i na zemlji."
1 Ljetopisa 29:11

U svojoj propovjedi "Čemu služi recesija" govornik je rekao da kad gospodarstvo propada, Bog ima svoje posebne ciljeve. Možda neke od ovih:
1. Da istakne skrivene grijehe i da nas dovede do pokajanja i očišćenja.
2. da postanemo svjesni stanja u zemljema u razvoju, gdje je recesija uvijek prisutna.
3. da pronađemo radost u Njegovoj dobroti, a ne u svojim dobrim djelima, u Njegovoj milosti, a ne u svojem novcu, u Njegovoj veličini, a ne u svojem bogatstvu.
4. Promicanje Njegove misije spašavanja svijeta, naviještanje Evanđelja i rast Njegove Crkve, u vrijeme kad su ljudski izvori nedovoljni.
5. da potakne svoju Crkvu da skrbi za svoje članove koji trpe i da raste u ljubavi i darivanju.

Što nas još Bog želi poučiti u ovim teškim vremenima? To, da Njemu nije ništa nemoguće (Luka 1:37). I to, da On posjeduje sve, i da je rekao: "Poznaje svaku pticu u gorama. Moje je sve što se kreće u poljima" (Psalam 50:11). On nije ograničen ekonomskom krizom. To znači da Bog nije ukinuo Veliku zapovjedniti nas je napustio (Matej 28:20). Nemojmo polagati svoju nadu u materijalno već u Onoga koji posjeduje sve što postoji!
Cindy Hess Kasper


Možda bi bilo nekako pametnije da sam ovo stavila prije Božićne ludnice za darovima nego sada, ali šta je tu je.
Zašto umjesto čestitke za Božić pišem o recesiji?Kao da svi ne znamo da smo u recesiji i da će trebati dugo dok se ponovno ne dignemo i izađemo iz nje. To znaju već i galebi nad morem....

za mene je Božić svaki dan.... nije da sad svaki dan žderem kolače dok ne puknem i pijem alkohol, nego meni je bit Božića svaki dan i ja ga slavim svaki dan. Rođenje našeg Spasitelja, Boga koji je uzeo lik čovjeka da bi uzeo na sebe sve naše grijehe, prošle, sadašnje i buduće, da bi nam rekao ad nas voli, jer čim je kao čovjek trpio kaznu, zar vam to ne govori da nas voli....i sada, ovaj tren?
On je zbog ljubavi prema nama umro....no, to ću vam kad bude Uskrs.
Rođenje Isusa je fantastično! Napisano u knjizi Života, Bibliji, gdje su svoja iskustva napisala četvorica evanđelista potpuno različita jedan od drugom, znamo da je jedan bio lječnik, drugi ribar,....

Svojim dolaskom Isus je započeo put oslobođenja, da bi nas spasio iz šapa lavljih...

ČESTIT BOŽIĆ!!! NEKA SVAKOGA BOG BLAGOSLOVI I STAVI MU SVOGA MIRA I RADOSTI U SRCE!!!!

Pozdrav u Kristu....

Post je objavljen 25.12.2010. u 16:28 sati.