Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/neasims3

Marketing

Savršeni Božić


Holly je bila djevojka koja je navikla imati sve u životu.Bila je veliki perfekcionist i zahtijevala da sve oko nje bude savršeno. Njena obitelj nije bila bogata, ali svejedno su njeni roditelji Olive i Marc činili sve da bi ju učinili sretnom.



Imala je sve što je ikad poželjela. Majka je ponekad zamjerala Marcu što je tako razmazio njihovu kćer, ali je shvaćala da je i ona jednako kriva zato.



Kad je Holly napunila 14 godina dobila je sestricu Doru. Nije bila presretna s tim jer je sad sva pažnja bila usmjerena na novu bebu.
Ignorirala ju je u potpunosti.Ponašala se kao da je još uvijek jedino dijete svojih roditelja.
Roditelji nisu bili presretni s njenim ponašanjem, ali nadali su se da će je to proći i da će ipak zavoljeti svoju mlađu sestru.

* * *

Prošle su dvije godine od Dorinog rođenja, ali Hollyino ponašanje prema njoj se nije promijenilo.

Bližio se Božić - njeno najdraže doba godine i sve je moralo biti savršeno ko i uvijek. Pažljivo je birala ukrase za bor, dekoracije i darove.
Roditelji su je ponekad zadirkivali prozvavši je Božićnim manijakom. Nije joj to smetalo. Njoj je jedino bilo bitno da sve bude idealno usklađeno.





Nekoliko dana prije božića Dora je dobila temperaturu. Roditelji su bili jako zabrinuti za nju jer joj je svaki dan bilo sve gore. Vodili su je kod svih doktora i na sve načine pokušavali sniziti temperaturu, ali ništa nije pomagalo.



Na badnjak Dora je završila u bolnici. Olive i Marc su bili već ludi od brige no Holly je bila samo iznervirana što će joj to derište uništiti Božić. Dovršavala je zadnje pripreme i ljuto mrmljala u bradu "da bar umre".



Kad je napokon završila, sjela je u fotelju pored toplog kamina i očarana gledala djelo svojih ruku. Sve u kući je bilo savršeno. Bila je zadovoljna.



No ...učinilo joj se da joj nešto fali. U taj tren zazvoni telefon. Bila je to Olive. Kroz majkin plač Holly je razumjela samo "...Dora je loše...Dora će možda umrijeti".



Holly je osjetila kako joj se stišće grlo. Sjetila se i svojih riječi da bar umre. Osjetila je slabost...pokušala je zamisliti život bez Dore...Bez nje to više nebi bila savršena obitelj, sigurno bi bilo mirnije bez bebinog plača...ali osim plača nebi bilo ni smijeha.
"Bože što sam napravila" vrisnula je.



Tu noć je plačući zaspala u fotelji.
Svanulo je jutro. Božić je. Kuća je bila pusta, darovi neraspakirani, a tišina ju je ubijala. Nije je bilo briga. Osjećala je samo prazninu i tugu.

U taj tren na vrata uđe Marc, a za njim Olive i Dora. Holly je šokirana zurila u njih. Marc je s osmjehom rekao "Sve je u redu, teperatura je napokon pala, Dora će biti dobro"



Holly je skočila s fotelje, zgrabila sestru u naručje i ljubila je kao nikad do sad. Marc i Olive su u čudu gledali prizor na koji nisu navikli.



Doru su smjestili na spavanje i dok su gledali to slatko dijete u kolijevci Holly je šapnula roditeljima "Ovo je Božić kakav želim - moja obitelj na okupu. Ništa mi drugo nije važno"
Roditelji su se zadovoljno osmjehnuli i zagrlili svoju kćer koja je napokon shvatila pravu bit Božića.



Story&Photos by NeaSims
ŽELIM VAM SVIMA SRETAN I BLAGOSLOVLJEN BOŽIĆ I NOVA 2011 GODINA




Copyright © NeaSims3;2010
Zabranjeno kopiranje i objavljivanje ovog posta na drugim blogovima,forumima i stranicama Dopušteno jedino ako se napiše da je s ovog bloga i doda moj link. U suprotnom prijavljujem administratoru






Post je objavljen 23.12.2010. u 19:59 sati.