Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/recenzijefilmova

Marketing

Saw VII (2010)



Sve u svemu: 4 / 5 party
Više o filmu: Imdb.com
Video

Dok se nastavlja borba između Jigsawove ostavštine, grupa preživjelih koji su već okusili zamke udružuju se sa Bobbyem Dagenom, autorom knjige o tome kako se susreo sa Jigsawovim spletkama. Nove igre se pokreću zbog Dagenovih mračnih tajni s kojima je zaveo većinu populacije.



Opet se dogodila ta nesreća (kao i sa šestim dijelom) da u osječkim kinima Sawa uopće nije bilo. Ne znam kakvo je stanje bilo u ostalim hrvatskim gradovima, ali činjenica je da je ovdje situacija porazna. Saw sam trebao pogledati prije dva i pol mjeseca, a dogodilo mi se opet da sam ga pogledao početkom nove godine. No, nema veze...pogledao sam ga i vrijeme je da kažem mišljenje o navodno zadnjem dijelu ovog velikog serijala od 7 mega-uspješnih nastavaka. Odmah da pređem na stvar da kažem kako sam zadovoljan završetkom ovog serijala, iako nije uspješan i kvalitetan kao 1, 2 i 6 dio, ali se slobodno može ubrojiti u rang sa ostalim dijelovima. Drago mi je što ne iskače iz slike serijala i što se nastavlja sve po svom toku što je i normalno kod ovog serijala, makar je bilo nekad i previše kompliciranja, ali ovaj nastavak je sasvim pristojan za gledanje i ne mora se puno toga znati iako se prije njega moraju pogledati svi nastavci da se ne gubi nit.



Serijal je najviše počeo komplicirati sa četvrtim i petim dijelom, kasnije se sa šesticom ponovno serijal poboljšava i sve se polako vraća na svoje mjesto i sedmica nam donosi pristojan kraj koji sam na neki način i očekivao. Kroz cijeli serijal stoji ta neka nedovršenost koja se ipak završila na dobar način i to mi je drago. Mana ovog dijela bi svakako bio bespotrebni 3D koji je opet samo tu bio u svrsi da pokupi što više love, iako nije ni to baš urodilo plodom, ali serijal je opet zaradio dosta novaca za nastavke. Zamke su u ovom dijelu i dalje brutalne i zabavne, iako možda jednostavnije nego u prošlim dijelovima, ali opet se vidi dosta maštovitosti i kvalitete, jer stvarno moraš biti bolesnik da svakim nastavkom različit redatelj uspije napraviti drugačiji koncept zamki. Svaka čast oko toga, to je ono što serijal drži uspješnim. Gluma u filmu me također nije razočarala, sve je odrađeno u skladu sa situacijama, Sean Flannery je u ulozi glavnog pozitivca bio malo zabušant, jer nije pokazivao dovoljno emocija.



Sad...mišljenja sam pola - pola oko toga bi li se franšiza trebala nastaviti, ali opet...tko zna? Ako su uspjeli zakomplicirati već zakomplicirano, mogli bi i od ovakvog kraja i twista komotno napraviti osmi nastavak. Ali mislim da od toga ništa u 2011. godini, možda čak i kasnije...jako dobar završetak serijala.

Post je objavljen 05.01.2011. u 16:25 sati.