Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kristinatrupeljak

Marketing

U iščekivanju Godota... khm khm... Melanie Fione

U četvrtak, 9. prosinca trebao se u zagrebačkom Aquariusu održati koncert nove kanadske r&b uzdanice Melanie Fione koja je na našim prostorima poznata jer je naprosto zavladala radio eterom te malo tko zna njene najveće hitove „Give It To Me Right“ i „Monday Morning“. Trebao se održati tada, no održao se u vrijeme kad se četvrtak već dobrano 'prelio' u petak, u sitnim noćnim satima.

Nije mi dugo trebalo da smislim naslov ovog izvještaja. Istina, ovo je bila samo Melanie Fiona koja jedva na tržištu ima izbačen jedan album i pitala sam se koliko toga live i može ponuditi. Dobro da nismo morali čekati do 'ponedjeljnog jutra' da je vidimo i čujemo. E sad, trebalo je vagati isplati li se ostati, napraviti tu 'vražju recenziju' ili ne. Profesionalac kakav jesam (smijeh), odlučila sam ostati. I nisam se razočarala.

Photobucket
Photo by Denis Dunaj (fotografija akreditacije za koncert i mojih bilješki)

Jest da mi se nije u pola 3 ujutro, kad je koncert počeo, dalo slušat žalopojke o slomljenom srcu jer je skoro svaka pjesme stvarala tako neki posebni ugođaj za prevalit se u jedan od ledenih separea, no izdržala sam. Klub se tijekom 5 sati čekanja ispraznio, usudila bi se reći da je trećina okupljenih odustalo od čelanja tako da je koncert više ličio na neku privatnu zabavu. Svaka čast meni i toj šačici ljudi koji su ostali. Smrzavali smo se i zabavljali zajedno.

Sve u svemu, nije kriv Aquarius, nisu posjetitelji, no nije ni Fiona i njen tim. Organizator, koji god bio, trebao je reagirati na vrijeme. Naime, Melanie je otkazan let iz Poljske i do Zagreba je došla autom. Čudo neviđeno da koncert nije otkazan i prebačen za dan kasnije.

Aquarius se čak potrudio zabaviti sve spontanim okupljanjem benda i posjetiteljima pružio barem privid da se zapravo nešto na pozornici događa. Živjeći 'u gorkom iščekivanju' tih pola sata svirke novonastale 'predgrupe', razmišljala sam o tome da li će Fionin koncert, kad stignu, biti odrađen na brzinu i hoće li nastup biti iole energičan, s obzirom na sitne jutarnje sate i umor svih nas.

Nakon ubrzane tonske probe, napokon je na binu izašla i ona, u šeširu i u kratkim svjetlucavim hlačicama koje su joj otkrivale preplanule noge. Da nebi sad zašla u domenu erotike daljnjim prepričavanjem vizualnog opažanja, prebacit ću se brže bolje u auditivnu sferu jer je ovdje glavnu riječ ipak vodila ona 'prekrasnost' koja je izlazila iz njezinih glasnica.

Photobucket
Photo by Kristina Trupeljak (Melanie Fiona u Aquariusu)

Koncert je otvorila skakutavom „Ay Yo“ kojom je pokušala vratiti entuzijazam u okupljene, nastavila s „Bang, Bang“ da bi malobrojnu ekipu napokon uspjela dignuti na noge hitom „Monday Morning“. Prije nego što je nastavila sa predivnom „You Stop My Heart“ koja malo podsjeća na uspavanku još se jednom zahvalila ljudima što su ostali i ispričala se. U Aquariusu smo još mogli čuti i što drugo nego pjesmu o jednom posebnom dečku zvanu „Johnny“, „Sad Songs“ te za završetak najpoznatije „Give It To Me Right“, „It Kills Me“ i „Priceless“ posvećenu dvjema ljubavima svakog glazbenog izvođača, svom bendu i obožavateljima. Priustvovali smo čak i rođendanu njene klavijaturistice Tracy kojoj je tom prilikom zapjevala klasik „Happy Birthday“.

Photobucket
Photo by Kristina Trupeljak (Melanie Fiona u Aquariusu)

Ova r'n'b soul poslastica zabavljala je Aquarius oko sat vremena i uz bend i dvije prateće plesačice/pjevačice uspjela je udahnuti neku novu snagu u publiku, tako da joj zbog toga skidam kapu. Sigurno je i njoj bilo dosta svega. Kao i nama. No nekako smo se zavoljeli putem.


Video by Kristina Trupeljak (Melanie Fiona u Zagrebu - "Bang Bang")



Post je objavljen 10.12.2010. u 22:25 sati.