Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/umojojkuhinji

Marketing

Afrikanac (bez jaja)

U par navrata isprobavala sam recepte za kolače bez jaja rolleyes, koji obavezno nose nekakva imbecilna imena lud, npr. Crnac bez jaja, pa bez banana, pa s bananama… - neovisno o tome što mislim o takvim nazivima eek: meni se okus takvih kolača nije svidio tuzan.
Baš i nemam naviku raditi (biskvitne) kolače bez jaja (znam da jaja nisu potrebna u biskvitima, ali meni su daleko ukusniji kolači koji sadrže jaja njami– stvar navike! rofl); ipak, zanimalo me kakav je ovaj recept

Sve u svemu – dobio je prolaznu ocjenu thumbup, meni je definitivno ukusniji od onih, malo prije spomenutih, Crnaca.


Image and video hosting by TinyPic

Biskvit
1 l mlijeka
350 g šećera
250 ml ulja
7 žlica mljevenog rogača
17 žlica (oštrog) pšeničnog brašna
2 praška za pecivo

Preljev
100 g nasjeckane čokolade za kuhanje
2 žlice kakaa
4 žlice šećera
200 ml mlijeka
100 ml ruma



Za tijesto, u posudu stavite sve sastojke i dobro ih promiješajte (izmiksajte).
Smjesu ulijte u namašten i pobrašnjen lim (oko 34 cm x 24 cm) i stavite ga u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva.
Kolač pecite oko pola sata (čačkalicom provjerite jeli pečen).
Pečeni kolač ostavite da se malo ohladi.

Za preljev, u lonac stavite sve sastojke. Miješajući zagrijavajte sastojke na laganoj vatri da se čokolada i šećer rastope, prokuhajte par minuta pa maknite s vatre i ostavite preljev da se malo ohladi.

Topli kolač narežite na kocke (nemojte ih vaditi iz lima u kojem ste pekli kolač) pa ga prelijte toplim preljevom.

Ostavite kolač da upije preljev i da se potpuno ohladi (najbolje preko noći).

Po želji, odozgo ga posipajte nasjeckanom čokoladom.




Post je objavljen 23.12.2010. u 08:08 sati.