Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/uskoplje

Marketing

Pojačane aktivnosti kriminogenih osoba i organiziranih grupa tijekom božićnih blagdana

Obavijest policije u povodu božićnih blagdana


Povodom predstojećih blagdana, djelatnici policije Županije Središnja Bosna će u okviru svoje mjerodavnosti poduzimati pojačane mjere u cilju spriječavanja kriminaliteta, održavanja povoljnog stanja javnog reda i mira, te veće sigurnosti prometa na putevima.
U navedeno vrijeme se očekuje dolazak većeg broja građana iz inozemstava, pa se time pojačavaju aktivnosti kriminogenih osoba i organiziranih grupa u svezi činjenja kaznenih djela: krađe vozila, otuđenje novca, nakita i stvari od vrijednosti.
Kada je u pitanju krađa vozila, savjetujemo vam:
- da ne dajete ključeve od vozila na autopraonicama, servisima i sličnim mjestima, jer kradljivci lako kopiraju ključeve i time olakšavaju krađu vozila
- ne ostavljajte vozilo na mračnom ili pustom mjestu dulje vrijeme bez nadzora
- ako vas prati nepoznato vozilo do vaše kuće ili stana, zapišite broj, boju i tip vozila i o tome odmah obavjestite policiju.
Pored mjera predostrožnosti koje poduzmete, savjetujemo vam, ukoliko imate informacije o potencijalnoj krađi svog ili tuđeg vozila, da također obavjestite policiju.
Banke, pošte, prodavnice, benzinske crpke, kuće i stanovi, mogu biti vjerojatne mete kriminalaca. U ugostiteljskim objektima i na javnim mjestima očekuje se uporaba petardi i drugih sredstava, kojima se može ugroziti sigurnost građana i njihove imovine.
Molimo građane, školske ustanove, trgovačke radnje i druge da pomognu nastojanju policije, kako se ne bi desile neželjene posljedice.
Protiv građana koji uporabom vatrenog oružje i pirotehničkih sredstava budu ugrožavali sigurnost i imovinu građana, poduzet ćemo Zakonom propisane mjere i radnje.
Očekuje se veća frekvencija prometa vozila i osoba koje mogu izazvati prometne nezgode.
U svezi navedenog, savjetujemo vozače da ne upravljaju vozilom u pijanom stanju i prilagode brzinu uvjetima i stanju puteva, jer će time ugroziti vlastitu sigurnost i sigurnost drugih.
Očekujemo uspješnu suradnju sa građanima. Za informacije i pomoć obratite se policiji na telefon broj 122 ili policijskom djelatniku na terenu.



Post je objavljen 22.12.2010. u 08:30 sati.