Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zelenioddarka

Marketing

Proračun prošao,Bandić opstao, fotelje sačuvane....a građani?

Jučerašnjim usvajanjem proračuna za Grad Zagreb građanke i građani Zagreba dobili su neželjenu čestitku od izabranih predstavnica i predstavnika za Novu 2011 godinu.
Bez obzira na neodrživost i nastavak katastrofalne politike koja naš grad dovodi u kolaps već desetljeće, isti oni koji su u tri navrata instalirali Milana Bandića na mjesto gradonačelnika dali su mu podršku i izglasali proračun za iduću godinu.
Usprkos izjavama u proteklim tjednima da se proračun neće prihvatiti jer je neodrživ i štetan po Zagreb izgovor za dizanje ruku je doista neprimjeren.
Izgovor da se neprihvaćanjem proračuna neće desiti ništa, već da će gradolnačelnik ostati a skupština će biti raspuštena, doista ne drži vodu.Istina, zastupnici bi svoje fotelje morali potvrditi na inzvarednim izborima ali je i istina da ovaj proračun nebi prošao a to je u interesu građana i građanki grada Zagreba.Također bi izašlo na vidjelo kako je zakon kojim je tako nešto omogučeno nakaradan i da ga treba mijenjati.
Da je bilo mudrosti naši zastupnici bi na istoj sjednici izglasali raspisivanje referenduma o povjerenju gradonačelniku /po postoječem zakonu/ te onda odbili predroženi proračun.
Tako bi za dva mjeseca građani rekli svoj pravorijek i dobili bi na najdemokratskiji mogući način smjernice za rad gradonačelnika i skupštinu grada Zagreba.


Post je objavljen 22.12.2010. u 08:45 sati.