Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

Europsko timsko prvenstvo sezona 2010/11– Liga C – rezultati 2. kola


Igrano na internetu na Panda serveru

Kako je ovo prvi puta da se ovo značajno natjecanje igra na internetu, uočavaju se početni problemi. Na serverima se svatko, u normalmom i uobičajenom radu, prijavljuje pod nekim nadimkom ili popularno zvanim nikom. Na taj način, često gledatelj nezna tko stvarno igra partiju, a i protivnici traže podatke o svojim protivnicima. Za to je uvjet, da onaj koji se prijavio tj. registrirao, da svoje ispravne podatke. Pa i pored toga nije sigurno tko stvarno sjedi sa druge strane, tko zna gdje.
Za ovo prvenstvo oformljena je posebma 'soba' na serveru, a ekipe i igrači su registrirani po stvarnoj rating-listi EGF-e. Redoslijed po pločama ne smije remetiti redoslijd po ratingu.
Dogovorena je komunikacija prije i poslije mečeva. U ime ekipe komuniciraju kapetani ekipa.
Do sada, u protekla dva kola, odigrani su svi susreti tih kola, ali se primjećuju neke neusklađenosti. Trebalo je proči dva kola da se uredi internet-stranica za objavu rezultata u urednom obliku. Sada je linkovima sve uredno povezano. U početku se za neke rezultate dugo čekalo.
U ovome kolu primjećuju se nedostaci u podacima za pojedine ploče. Voditelji su pronašli krivo izbrojane rezultate, a za neke protivnike se nije pouzdano znalo tko su. Očito nedostatak kod izvještavanja o sastavima.
Bilo kako bilo, sustav se stabilizira. Za sustav je dobro da svi njegovi čimbenici funkcioniraju unutar dogovora i pravila.
Bilo je mišljenja da se rezultati ovih partija za prvenstvo boduju za rating EGF-e, ali je to brzo razjašnjeno kao ne dobra namjera. Ove partije i ovakova igra je ipak nešto drugo. Za to postoje rating-sistemi na svakom serveru.
Nakon drugoga kola, do ovoga trenutka, u ligi A sve je uredno. U ligi B, a to je naša bilo je nejasnoća koje su razjašnjene. Tako je bilo i u ligi C. Tragovi toga ostali su zabilježeni na službenim stranicama prvenstva kao upozorenje za potrebu poštivanja dogovorenoga kolanja informacija. To je u uvjetima, gdje su igrači i kapetani na širokom prostoru, objedinjeni tek internetom, vrlo značajno.
Eto, sada se vidi koji su rezultati i u ligi C, pa pogledajmo rezultate drugoga kola i stanje na tablici.

2. kolo 14. 12. 2010. - Liga C

Italy - Luxembourg 0-4
Bosnia and Herzegovina - Portugal 1-3
Turkey - Switzerland 1-3
Ireland - Bulgaria 2-2
Cyprus - Slovakia 0-4

Redoslijed nakon 2. kola - Liga C

1.-2. Switzerland, Luxembourg 7 bodova
3.-4 Bulgaria, Slovakia 5 bodova
5.-6. Turkey, Portugal 4 boda
7. Italy, 3 boda
8.-9. Bosnia and Herzegovina, Ireland 2 boda
10. Cyprus 1 bod

3. kolo 18. 01. 2011. - Liga C

Bulgaria - Switzerland
Cyprus - Turkey
Portugal - Italy
Ireland - Bosnia and Herzegovina
Slovakia – Luxembourg

Prvoga utorka poslije Nove godine prvenstvo se nastavlja. Prva na redu je naša Liga B. Nakon toga, svaki utorak, po našem vremenu u 20:00, po jedna od tri lige igra neko od svojih kola.

bl. Muradenu


Post je objavljen 21.12.2010. u 16:29 sati.