Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sapunoteka

Marketing

Reciklirani Božić II - Umatanje poklona!

Poklončići su već spremni i sad ih samo trebamo što ljepše zapakirati.
Evo nekih ideja kako na što "zeleniji", ali i vrlo lijep, način umatati poklone za vaše nadjraže. cerek

1) Reciklirajte već postojeće kutije.

Svaki dan bacaju se kutije koje uz malo intervencije mogu izgledati kao odlični poklon paketići. Jednu takvu u svojoj ponudi ima i Sapunoteka; Crno bijeli svijet - kutija od recikliranog kartona, oblijepljena starim stripovima.

sapunoteka poklon paket crno bijeli svijet

2) Napravite sami kutiju - upute za malu kutiju zgodnu za pakrianje nakita i ostalih sitnica. Papir koji korisitite naravno može biti recikliran, odnosno ponovno iskorišten.

napravi sam poklon paketići

3) Tko je spretan u šivanju, ovdje može naći upute za ove platnene vrećice s uzicom, taman zgodne za umatanje poklona, a isto tako i ponovno iskoristive nebrojeno puta. Također, tkanina koju koristite može biti od neke stare odjeće.

platnene poklon vrećice

4) Čak i ako ne znate šivati, tkanina još uvijek dolazi u obzir za umatanje poklona, jer tu je stara japanska tehnika furoshiki za koju nije potrebno koristiti iglu i konac. Detaljnije upute potražite ovdje, a shematski prikaz umatanja raznih oblika poklona prikazan je dolje:

furoshiki za razne oblike poklona

5) Razmišljajte van kutije, jer zapravo bilo što može poslužiti za spremanje poklončića, kao što je npr. ovaj Sapunotekin Anti stres poklon paket spremljen u već korištenu kanticu:

sapunoteka anti stres poklon paket

6) Kad su paketi umotani, treba ih još nekako ukrasiti:

ukras za poklon od papira
(Upute)

ukras za poklon od vrećice
(Upute)

fino

Post je objavljen 21.12.2010. u 00:15 sati.