Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/folklorni

Marketing

Raskoš pjesme, plesova i glazbe Hrvatske

http://www.bjelovarac.hr/DesktopModules/DnnForge%20-%20NewsArticles/ImageHandler.ashx?Width=320&Height=600&HomeDirectory=%2fPortals%2fBbrHr%2f&FileName=Folklor+GOLUBA+(3).jpg&PortalID=225&q=1


SLAVLJE Folklorni ansambl Goluba proslavio 45. obljetnicu uspješnog djelovanja

Folklorni ansambl HORKUD-a Golub proslavio je 45. obljetnicu postojanja i uspješnog djelovanja u kulturnom životu Bjelovara. Veliki koncert “Oj mladosti, najmilije doba” u Domu kulture pobudio je toliko zanimanje publike da ni pomoćni stolci nisu bili dovoljni. Među gledateljima je bio i biskup Bjelovarsko-križevačke biskupije dr. Vjekoslav Huzjak, ujedno čestitajući cijelom Golubu na njegovanju hrvatske narodne baštine.
Izvedeni su spletovi pjesama i plesova Bilogore, Slavonije, Podravine, Međimurja i Korčule. Nastupali su mješoviti pjevački zbor, članovi tamburaškog orkestra, folklorni ansambl, seniori Goluba koji su za najstarije bjelovarsko kulturno-umjetničko društvo nastupali prije 30 i više godina, te djeca s brojalicama Bilogore, a kao solisti Sandra Šegedin, Valentina Rahle i Dubravko Kovačević uz tamburašku pratnju tamburaša iz Grubišnog Polja.
Čestitka iz Afganistana
Raznovrsne nošnje, bogatstvo glazbe i lijepi glasovi pjevača oduševili su publiku. Program je doživio kulminaciju završnim kolom iz Ere s onoga svijeta u koreografiji Branka Šegovića, u kojemu su sudjelovali svi izvođači. Među brojnim čestitkama folklornom ansamblu jedna je stigla iz Afganistana, gdje se u hrvatskim mirovnim snagama MORH-a nalazi član folklornog ansambla Tomislav Ćurić pa su mnoge lijepe misli u dvorani bile njemu upućene. Pola njegove misije je već prošlo i Tomo, kako ga prijatelji u Golubu zovu, jedva čeka da ih vidi, kao i svoju rodbinu i ostale prijatelje u Bjelovaru.
Ružica Stojković

BJELOVARAC

Post je objavljen 20.12.2010. u 07:56 sati.