Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/povratakpitomace

Marketing

Otvorena 3.Hrastico foto izložba u Pitomači

U petak 17.12.2010. u Pitomači je otvorena izložba fotografija pristiglih na 3. HRASTICO FOTO NATJEČAJ na temu vinarstva i vinogradarstva. Ovaj zanimljivi događaj svojim su dolaskom uveličali autori poslanih radova, predstavnici tvrtki , Turističke zajednice VPŽ-e, predstavnici GK Virovitica te brojni mještani i prijatelji. Na početku ugodnog druženja u ime žirija g. Krunoslav Kovač rekao je nekoliko riječi o razvoju projekta u zadnje tri godine , naglasivši da je na ovogodišnji Hrastico foto natječaj pristiglo preko 520 fotografija od ukupno 90 autora. Prvu nagradu je osvojio Nenad Reberšak iz Zagreba kome je pripala i novčana nagrada od 1.500 kn za fotografiju „Istra 3-03 „ , dok je druga nagrada ( 1.000 kn ) dodijeljena Dori Dvoržak iz Našica. Feđa Klarić iz Splita osvojo je treću nagradu ( 500 kn ) a posebna nagrada ( paleta vina DIKA Feravino ) za kolekciju fotografija pripala je Krunoslavu Večenaju iz Koprivnice. Pohvaljeni su i autori: Bojan Bonifačić, Mirsad Mujanović, Milan Kokeza i Mato Zeman.

Pobjednik natječaja Nenad Reberšak, umjetnički fotograf i fotoreporter ( pored brojnih priznanja , 2008 god. pobjednik i natječaja svjetski poznatog časopisa National Geographic na temu krajobrazne fotografije ) , obratio se prisutnima zahvalivši organizatoru na nagradi i uloženom trudu. Ugodno sam iznenađem brojem autora i kvalitetom radova , rekao je g. Reberšak u nadi da će slijedeći Hrastico foto natječaj privući još veći broj autora i fotografija.

Uz ugodnu glazbu domaćih tamburaša i razgledanje fotografija , degustacija vina također je potaknula brojne ideje i prijedloge ( npr. uvođenje nagrade publike i riješenje problema sa ograničenim prostorom za el. poštu ).
Kao i predhodnih godina, nastavljen je dobar običaj kupnje degustacijske čaše. Prikupljenih 1.400 kn organizator će uplatiti GD Crvenom križu za pokon pakete njihovim korisnicima.

Vlasnik tvrtke Tehnohit-hr i brenda Hrastico, g.Mladen Balić zahvalio se svim prisutnima i autorima poslanih radova te najavljujući sljedeći natječaj napomenuo da će s ovogodišnjim uključenjem Turističke zajednice Virovitičko – Podravske županije i tvrtke Feravino iz Feričanaca sa nagrađivanim vinima DIKA , kao sponzora , zasigurno značajno pridonijeti kvaliteti i popularizaciji ovog projekta.

Post je objavljen 19.12.2010. u 20:00 sati.