Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/folklorni

Marketing

Rad KUD-a Čačinci više nego uspješan




ČAČINCI - Rad Kulturno-umjetničkog društva Čačinci, u proteklih godinu dana, bio je više nego uspješan, rekao je podnoseći izvješće o radu Društva, na godišnjoj izvještajnoj Skupštini, predsjednik Tomislav Tomić. Govoreći o nastupima u protekloj godini Tomić je posebno naglasio organizaciju Živih jaslica, potom nastupe na Čijalu u Zdencima, u pokladnoj povorci u Čačincima. Kud je bio organizator i Pinkl bala, sudjelovali si u na javnom snimanju serijala Lijepom našom u Čačincima, a nastupe bilježe i u Feričancima, Otrovancu, Orahovici, Orubici i Vinici. Tomić je također naglasio kako mogu biti ponosni i na dobivenih 20 tisuća kuna donacije HEP, a veliki pomak u radu društva očekuju kada budu gotove tambure, koje su u izradi.


U prošloj godini KUD Čačinci raspolagalo je s nešto više od 40 tisuća kuna, a glavina sredstava od 29 tisuća potrošenih kuna, utrošena su u nabavku tambura, u iznosu od 10 tisuća kuna.

U planu rada za naredno razdoblje predsjednik Tomić ponovo je apostrofirao organizaciju Živih jaslica, koje će se ove godine organizirati 26. prosinca i bit će održane u sportskom centru Mladosti, u popularnoj „rupi“. U sklopu Dana općine, KUD će organizirati Smotru folklora , obilježit će stotu godišnjicu Osnovne škole, a pokušat će unaprijediti i suradnju s ostalim KUD-ovima koje rade i djeluju na ovim prostorima. Isto tako puno truda bit će uloženo u omasovljenje KUD-a te daljnju nabavku opreme i tambura kao i radu s mladim glazbenicima.

Godišnju izvještajnu skupštinu KUD-a Čačinci pozdravili su i gosti, načelnik općine Čačinci Mirko Mališ, predsjednik udruge umirovljenika Boris Dragošević, predsjednik udruge voćara i vinogradara Vlado Milković, te predstavnici KUD Gradina.

Autor: Tonino Rađenović

Radio Orahovica

Post je objavljen 15.12.2010. u 13:17 sati.