Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/enolampo

Marketing

Evo me konačno!



Rodila sam 14.10.2010. sa točno 36 tjedana trudnoće, 4 tjedna prije termina. Nika je bila 2420g i 48 cm, a Fran 2990g i 49 cm. Porod je bio prirodan, uz malo indukcije jer su trudovi bili prekratki za tako velik posao, ali bez bilo kakve anestezije.
Cura je izašla prva (bila je na glavicu), a dečko je bio poprijeko iznad nje i kada je ona izašla on se okrenuo isto na glavicu i to je bilo to. U 10h sam ušla u rađaonu, u 15,52h je bilo gotovo. Nakon toga još šivanje i .... oko 17h sam bila u rodilištu.

Imala sam najbolji liječnički tim i još njih 100 promatrača kojima sam bila čudo neviđeno. sretan

Da ne mislite kako mi je bilo bajno, doživjela sam najgoru bol koja traje i traje (prije samog rađanja). Suprug mi je bio velika podrška i sudjelovao je u svemu.

Nisam se prije javljala jer sam u bolnici završila još u 33. tjednu trudnoće sa dijagnozom Kolestaze. (Naravno da nisam mogla dovršiti trudnoću bez komplikacija, bilo bi to preidealnorolleyes)

(Definicija
Kolestaza u trudnoći se javlja u kasnoj trudnoći i izaziva intenzivan svrbež, naročito na rukama i nogama.

Po definiciji, kolestaza je stanje u kojem prestaje protok žuči. Osim intenzivnog svrbeža, kolestaza u trudnoći predstavlja nekoliko problema za majke. Kolestaza u trudnoći može biti opasna za bebin razvoj. Obično se preporučuje raniji porođaj.)

Negdje u 30. tjednu me počelo svrbjeti po dlanovima, leđima, rukama... mislila sam da je od odjeće i tek u 31. tjednu posumnjala da bi to moglo imati veze sa trudnoćom. Naravno, blaženi internet, sve sam simptome imala i požurila do ginekologinje da mi da uputnicu za izvadit krv kako bi provjerila jetrene probe. Ona mi je rekla da je nalaz KKS od prije 2 tjedna dobar i poslala me da provjerim žučnu kiselinu. To nije bilo moguće jer u bolnici nisu imali reagensa i nisu znali ni kad će ga imati, a u cijeloj Rijeci nitko drugi to nije radio. Zvala sam dr. koji mi je vodio trudnoću i on me poslao da ponovim jetrene. Naravno vrijednosti su bile povišene. Sutra je razgovarao sa timom na ginekologiji, preksutra sam završila u bolnici (32tj. i 6 dana trudnoće).
U bolnici su mi ponovo vadili krv i vrijednosti su opet bile veće. Terapija je bila: 1x1 kapsula Ursofalk i žučna dijeta. Nakon 2 dana alergijska reakcija, sva sam bila crvena, lice trup, ruke, noge... pregledava me dermatologinja i prepisuje Sinopen i mast Beloderm, nakon nekoliko dana osip i crvenilo nestaju. Svrbež se smanjuje (svrbi samo noću) U 36. tjednu više ne svrbi, a jetrene su mi vadili jednom tjedno i svaki puta su vrijednosti padale. Zadnje vađenje krvi, jetrene skoro u normali.

Uz to mi je i šećer bio malo povišen pa sam bila i na dijeti za dijabetičare, a do tada sam dobila samo 17 kg i svi su se čudili jer sam imala samo trbuh. S obzirom da nisam baš imala izbor jela, umjesto da sam još do kraja dobila koju kilu pala sam 2 kg i rodila sa 15kg +. Sva sam bila u trbuhu.

Da ne mislite da je to sve što me snašlo, imala sam i virozu 4 dana i migrenu 3 dana.

Sa 35+5 me hvataju lagani trudovi, drugi dan ništa. Više nisam mogla ni spavati, ni disati jer mi se dečko popriječio i pritiskao me nesnosno pa su mi sa punih 36 tjedana napravili amniocentezu. S obzirom da se radi o blizanačkoj trudnoći kompliciranoj kolestazom, izvantjelesnoj oplodnji te nalazu zamućene plodove vode dobivenom amniocentezom, odlučili su me odmah sa stola gdje su mi radili amnio prebaciti u rađaonu jer mi je amnio izazvala trudove.
Rodila sam zdravu curicu i dečka oboje sa API 10/10. Nisu bili u inkubatoru već samo 2 dana, za svaki slučaj, na promatranju. 4. dan smo pušteni doma.

Sada su 2 mjeseca i Fran je 58 cm i 4250kg, a Nika 56 cm i 4160kg. Teško je, naporno, ali su nam veliko veselje i kada je najteže sjetimo se koliko smo ih željeli pa sav umor i nervoza nestanu.

Kada stignem ću ubaciti fotke trbuha do odlaska u bolnicu.

Možda nije baš najsretnije napisan blog, ali ćete mi oprostiti s obzirom da se ne sjećam kada sam spavala više od tri sata u komadu.

Pusa svima!

23 TT Photobucket 25 TT Photobucket 27 TT Photobucket 29 TT Photobucket 31 TT Photobucket 35TT (u bolnici) Photobucket

Post je objavljen 15.12.2010. u 22:53 sati.