Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vrgorac

Marketing

Tete, mame i djeca pjesmom i plesom proslavili trideset godina rada Dječjeg vrtića „Pčelica“

Izvrsnom priredbom održanom u višenamjenskoj dvorani grada, svečano je obilježena trideseta godišnjica rada Dječjeg vrtića „Pčelica“ u Vrgorcu. Različitim plesnim, igrokaznim i recitacijskim točkama djelatnice vrtića (teta), sadašnji i nekadašnji polaznici vrtića, mame i djeca, zabavljali su dupkom ispunjenu dvoranu više od sat i pol vremena. Bilo je tu pjesme i plesa, igrokaza i recitacije. Sve je proteklo u vrlo pozitivnom i slavljeničkom tonu, a iza svega viđenog stajao je veliki trud, htijenje i odricanje svih uključenih. Ženska vokalna skupina „Kolajna“ i mandolinski orkestar Osnovne škole „Vrgorac“ uveličali su događaj pjesmom, nekolicina pripadnika prve generacije vrtića čitala je stihove Tina Ujevića, vrgorski su osnovci pjevali i svirali, srednjoškolci su plesali, a tete su izvele više igrokaza i plesova, a za ovu priliku formirali su i klapu „Bambi“.

Dječji vrtić „Pčelica“ osnovan je 24. rujna 1980. godine. U prošlosti je nosio naziv „Dragica Raos“ i do 1990. godine nalazio se u sastavu Osnovne škole „Ante Martinac“. Kasnije se vrtić odvaja i njime su od tada do danas upravljala dva ravnatelja: Derviša Mušić i Jurica Katavić.

Koristim ovu priliku da svim sadašnjim i nekadašnjim djelatnicima vrtića čestitam ovu vrijednu obljetnicu. Naš dječji vrtić ustanova je iz koje su izišle generacije i generacije djece te je, uz osnovnu i srednju školu, jedna od najkvalitetnijih i najuspješnijih institucija našega grada.


Post je objavljen 15.12.2010. u 20:17 sati.