Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/junac

Marketing

4 ženske, 1 muž i 2 djeteta - al koliko poklona?

Ana, Maja, Petra i Ivana su prijateljice. Ana se pred par godina udala i s mužem i dvoje djece živi u Berlinu.
Maja i Petra idu sad pred Božić na pet dana kod nje. Razmišljaju što će svaka od njih pokloniti Ani, njenom mužu i djeci.
Ivana ne ide s njima u Berlin pa se našla s Petrom da joj da poklone za Anu i njene. A kako se Ivana i Petra neće više vidjeti do Božića, Ivana tako ima dar i za Petru. Petra razmišlja na isti način pa i ona ima poklon za Ivanu.

Do sada je u igri 13 poklona (bilo bi i 14 kad Ivana ne bi za klince imala zajednički poklon). (haha, ovo mi zvuči ko uvod jednog od onih zadataka iz matematičkih zbirki za radoznalce). A nismo još ni došli do Aninih poklona za svoje 3 frendice, niti do međusobnih poklona između Maje i Petre te Maje i Ivane. Znači, vrlo lako bismo mogli doći do brojke od 20 poklona koji će u sljedećih par dana biti izmijenjeni na relaciji Berlin – Zagreb.

Probajte sad umjesto ovih ženskih imena staviti muška. Ivan, Luka, Matej, Marko, Petar. Možete li i dalje zamisliti 20 poklona? (osim jasno ako to zbilja nisu evanđelisti i prvi papa)
Sumnjam. (pa čak i da su evanđelisti i papa)
2 poklona maksimalno. Jedan zajednički od Luke i Mateja za Ivana i njegovu ženu i jedan za klince. Marko bi poslao samo pozdrave, a Ivan bi mu ih uzvratio.

Zaključak? Muškarci škrti i lijeni ili manje zaokupljeni materijalnim? Žene više pažnje poklanjaju svojim prijateljstvima i simboličnim stvarčicama?

Ili bi si frendovi ipak više poklona međusobno poklonili? Možda imam loše prijatelje pa otuda tako skeptične prognoze. Ili sam ja loš prijatelj. Sumnjam, nisam dosadan i ne gnjavim frendove uopće, čak ih ni ne nazovem kad im je rođendan.


Post je objavljen 15.12.2010. u 10:25 sati.