Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/indijanka-vegetarijanka

Marketing

Što više mesa, to veći rizik od karcinoma

Neki dan sam ponovno uhvatila odličnu emisiju na Kapital Networku 'Što uzrokuje bolesti?'. Ovdje su samo neki zaključci njemačkih liječnika iz emisije te podaci o istraživanjima:

Jedenje mesa direktno je povezana s karcinomom crijeva i želuca. Samo 100 grama mesa povećava rizik od karcinoma želuca čak pet puta. Istraživanje je provedeno na 519.000 ljudi u 10 europskih zemalja. Štoviše, pokazalo se da preveliko uživanje mesa utječe na pojačano stvaranje karcinoma i na svim drugim organima u ljudskom tijelu.

Istraživanje na 35.000 žena pokazalo je da nakon menopauze jedenje mesa itekako povećava rizik od raka dojke. Što više mesa, to je veći rizik.

Sveučilište Gottingen iz Njemačke izdalo je brošuru u kojem se daju savjeti za život kojim bi se opasnost od tumora smanjila na minimum. U njoj stoji da treba jesti pet obroka voća i povrća dnevno, meso izbaciti ili smanjiti na najmanju moguću mjeru, kretati se jedan sat dnevno te izbjegavati cigarete, a alkohol piti u malim količinama.

Inače, opet pohvaljujem Kapital Network, u nedjelju su prikazali film iz Južne Koreje 'Proljeće, ljeto, jesen, zima... i proljeće' – ona holivudska sr... mi već idu na jetra i pravo je osvježenje vidjeti nešto iz neke druge države! I to bez ijedne reklame! Bravo!


Post je objavljen 14.12.2010. u 09:44 sati.