Nisam mogao vjerovati, da čovijek može doživjeti
neku vrst orgazma kroz jelo.
To mi se desilo svega jedan put,
sa čokoladom i CocaColom, ali nakon jednog Jointa,
vrhunskog afganistanca.
Mmmmmm, zglobovi su mi se "rastapali",
dok sam tonul i mekoću fotelje.
Tadašnji dnevnik mi je bil takva pišurija od smijeha,
za nevjerovati.
Danas smo, ja i dečki sami doma i delal sam obični
brzinski ručak.
Juhica, meseko i neki prilog,....odlučil sam se za špagete.
Mrak mi je pal na oči, kad sam vidil to meso.
Zmaj mi se jenput zapiknula za takav paketić po cijeni,
prava sitnica 64 kn.
"Čitaj gusko jedna, čitaj!"
Svinjska "ruža" od buta, no, čitala je: "akcija 39 kn", a ovo 18 kn..
I setim se da imam doma 3 paketića Pinjola, te jednu kriškicu
Paškoga ovčijeg sira, te Bosiljka sviježeg u tegli u škrinji.
Seka štela baciti Pinjole, jer su iz 2008. godine.
Ja probam, ono, ništ užegnuto, ma mrak. Paški sir je isto jedan
tipus štel baciti (bem mu ženu,...baš je dobra),...........i zemem ja to.
Njemu smrdi, o jebem li ti ženu.
Zna ona da ju ja bi, jer sam je par puta viđao, prije no što smo se upoznali,
pa sam mu rekel, da mu je dobra i da bi ju ja okinul bez problema.
I ondak smo se upoznali:
-Ovo ti je moj frend Alex, znaš, onaj kaj je rekel da bi te jebal.
Ooooo, majko zemljo, otvori se,.....kreten.
A ja se sam šalil????
I pade mi na pamet "Pesto Genovese"
Sviježi bosiljak u škrinji, je čist O.K..
Pa Pinjoli, bolesno skupa roba. To je sjeme šišarke, češera,
primorskog bora. Jegiba, treba to izčačkati van, pa se još usereš sav,
onom borovom smolom,......valjda zato.
Pa paški sir
pa malo "grane" od 6 kn
Inače u Pesto Genovese, idu
-Parmesan, originalnog naziva “grana Parmigiano Reggiano”, jedan je od najpoznatijih sireva iz porodice “grana”, tvrdih sireva zrnate strukture. Vrlo često se kopira, mada je originalni najbolji iz srca Italije. To je sir koji, kao što mu ime kaže, dolazi iz Parme i pokrajine Reggio Emilia.
Skup ko kuga
-Pecorino - tvrdi sir sa Sardinije
Pecorino je ime za tvrde talijanske sireve koji se dobijaju od ovčjeg mlijeka. Samo ime pecorino znači „od ovce”. Može biti mlad, ali i stariji pa tako na jugu ima istu ulogu kao i parmesan na sjeveru. Ima ih raznih vrsta, iz raznih regija i mikroregija. Porijeklom je sa Sardinije, a zanimljivo je da se uglavnom izvozi pecorino romano, što znači „iz Rima”, premda dolazi sa Sardinije. Česti su i pecorino toscana, te siciliano i sardo koji se također ponose oznakom DOC. Vrlo je ukusan sir koji se u receptima koristi svjež, obično narendan, npr. uz raviole, a oni malo stariji pecorino sirevi najbolje pašu uz svjež kruh i neko dobro vino.
Skup ko 3 kuge!
Tak da ova zajebancija id umaka, šuga, može biti šugavo, papreno skupa.
Moj homework mužar.
Pa na zdrobljene pinjole, 4-5 režnjeva češnjaka,
pa bosiljka, pa sve "zmuljati" u pastu.....
To u sir, + maslinovog ulja, cca 1,5 dcl------------
zmešat
i na špagete
Tih riječi nema, ne postoje, te, koje bi opisale taj okus.
Možda će dovoljno reći to da meso nisam taknuo,
a ni juhu, a za juhama sam lud.
Jednostavno, treba probati.
Normalno, ove dvije seljačine doma, nisu ni takle Pesto,
a nikad ga nisu ni probali, cccccccc
Post je objavljen 12.12.2010. u 19:48 sati.