Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/daltoni-os

Marketing

Kandidati za predsjednika HNS-a predstavili programe

Foto by B.Mr.
Foto by B.Mr

Aktualni predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Vlatko Marković predstavio je svoj program kojim će pokušati dobiti četvrti mandat na čelu HNS na koji je došao 1998. godine naslijedivši Branka Mikšu.

"Nogomet za sve" predizborna je krilatica aktualnog predsjednika HNS-a Vlatka Markovića.

Izbor predsjednika HNS-a za razdoblje 2010.-2014. održat će se 17. prosinca, a jedini protukandidat Vlatka Markovića bit će Igor Štimac. Novi predsjednik bit će onaj kandidat koji dobije najmanje 25 glasova od 49 članova Skupštine HNS-a.

Igor Štimac predstavio je svoj program za predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza pod radnim nazivom 'Budimo prvi! Uredimo svoju kuću'.

Foto B.Mr.
Foto by B.Mr

Vlatko Marković, nogometaš, nogometni trener, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, rođen je 1. siječnja 1937. u Bugojnu (Bosna i Hercegovina). Potječe iz trgovačke obitelji. Završio je Fakultet fizičke kulture u Zagrebu (specijalnost nogomet).

Vlatko Marković je poslije Brune Kneževića, prvi profesionalni nogometaš predsjednik HNS–a. Posebice je uspješan u financijskom osamostaljenju Saveza i pronalaženju sredstava za brojne djelatnosti Saveza, kojem je na čelu. Sredinom 2001., nakon 90–godišnjeg podstanarstva i mijenjanja adrese Saveza, konačno je, uz podršku FIFA–e i poslovnih prijatelja, HNS konačno uveo u vlastiti dom, u današnju Kuću hrvatskog nogometa, u Rusanovoj 13 u Zagrebu.

Utemeljitelj je Nogometne akademije HNS-a, koja je u najkraćem roku osigurala najviši UEFA status, pravo na izdavanje UEFA PRO diplome, najviše stručno zvanje za trenere u Europi.

Prvi je Hrvat s nazivom predsjednika jedne Komisije u UEFA–i, predsjednik je Komisije za tehnički razvoj. Ostvario je odličnu suradnju HNS–a s brojnim nacionalnim savezima, te odigravanje prijateljskih utakmica s najjačim reprezentacijama Europe i svijeta. Osigurao je vrlo visoke iznose u poslovnom partnerstvu HNS–a, te stvorio široki krug sponzora. U razvoju hrvatskog nogometa dao je punu nogometnu samostalnost Udruzi klubova 1. HNL. Omogućio je davanje financijske, kao i pomoći u opremi brojnim amaterskim klubovima, kao i klubovima koji su pretrpjeli štetu prilikom agresije na Hrvatsku u Domovinskom ratu, te obnovi objekata.

Foto B.Mr.
Foto by B.Mr

Igor Štimac (Metković, 6. rujna 1967. ), hrvatski nogometaš i nogometni trener. U svojoj karijeri igrao za Hajduk, Dinamo Vinkovci (posudba), Cadiz, Derby County F.C. i West Ham United. 1987. godine nastupa na U-20 Svjetskom prvensvu u Čileu za reprezentaciju Jugoslavije gdje osvaja zlatnu medalju. Za Hrvatsku nogometnu reprezentaciju odigrao je 53 utakmice i postigao 2 pogotka, a nastupio je na Europskom prvenstvu 1996. i Svjetskom prvenstvu 1998.

Kao član reprezentacije 1998. dobitnik je Državne nagrade za šport "Franjo Bučar".

Po završetku aktivne karijere, uključio se u rad HNK Hajduk, u kojem je radio kao trener i sportski direktor. Kao predstavnik Hajduka 2007. izabran je za predsjednika udruge prvoligaša na dvije godine.


Foto B.Mr.
Foto by B.Mr



Post je objavljen 11.12.2010. u 10:24 sati.