Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sitnaknjiga

Marketing

Lo que sera sera!


Međunarodno mrštenje na Srbiju što zbog sitnog, a neizvesnog, ćara (pa i straha) od Kine ignoriše dodelu Nobelove nagrade za mir u Oslu, nije mačji kašalj od kojeg hronično pati nebeska Srbija. Noć uoči uručenja nagrade (ne znam kome, Liu je u zatvoru, porodica u getu, karantinu, nazovite kako hoćete, dozvolu da odputuje u Oslo nema) Srbija je ponovo prerađenu pojela sebe i uskliknula: O, kakve slasti, šaljemo svog čoveka! ne počinjite deljenje bez nas.

Zaštitnik građana (koja farsa i blasfemija) izjavio je kasno sinoć da danas putuje u Oslo i dodao da će mu "Vlada omogućiti da stigne na ceremoniju uručenja nagrade". Nije rekao kako: možda Vlada Srbije ima vremensku mašinu, a on će poći kako se zatekne, i bez četkice za zube. Frka, brate!

"Idem kao zaštitnik građana s obzirom na prirodu nagrade, a predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković me je zamolio da i u njegovo ime čestitam dodelu nagrade", rekao je (ako ne laže) Janković medijima.

Kome da čestita kukavni zaštitnik građana? Kako? Kada? Gde?! Liu u zatvoru, rekoh, porodica u izolaciji, ambasador Kine neće biti nazočan, a, hvala na pitanju, ni predsednik Kine.

Čujete li vi ovo: zaštitnik građana ide da predstavlja Srbiju "s obzirom na prirodu nagrade". Baš smo našli lik za Nobela. U šipkama. Može i u prahu, samo da se ne diže prašina. Liu u zatvoru, normalno. Razumeo bih da se zaštinik građana bori za mir, pravdu, jednakost, da ne potežem parole francuskih studenata, ali, kako mu nije jasno (srpski seljak bi rekao: šta se praviš lud! ili "nisam pametan!") da u Oslo ide kao zakrpa na mozgu srpske Vlade kao da Liu robija što u bakalnici nije uzeo fiskalni račun.

Iskreno sam mislio da niko ne može da nadmaši Vuka Jeremića, ali Cvetković je, za sada, šampion. Podzravi mi Lia! i sve koji u Oslu pitaju za mene.

Premijer Mirko Cvetković je nenadjebivi lutak Ćira.

Suština je, da ne raspredam priču, da je Srbija mahala "svojim" stavom da neće slati predstavnika u Oslo – setite se samo oskimoron izjava šefa diplomatije Srbije – i najednom iz džaka/budžaka izvukla nesrećnog zaštitnika građana, puj pike, šalili smo se o privrženosti velikoj posestrimi Kini.

Osta nejasno zar u jednoj tako dobro uneređenoj državi kao što je Srbija neko treba da brani građane. Od koga, od čega, kako i kada?!

Jedno je sigurno, aksiom svih vremena; posle ovoga u svetu nas može dostojno predstavljati svaka baba sera. Lo que sera sera!


Post je objavljen 10.12.2010. u 10:12 sati.