Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sitnaknjiga

Marketing

Srbija više ne stanuje ovde

Srbija nikada ne bi postala nezavisna da se ex Yu republike nisu odvojile i ostavile je samu. Onda su grlati političari to pripisali sebi u zasluge jer je Srbija pametnom politikom i putem u svetlu budućnost izborila svoju samostalnost. Naravno, i dalje ostaje da je svemir možda konačan, ali ljudska glupost nije.

Ipak, ministar spoljnih poslova Srbije, ima zanimljivu tezu bez ravnoteže: naša zemlja bojkotuje dodelu Nobelove nagrade Liju Sjaobu jer "ljudska prava su za Srbiju jedna od najvećih vrednosti kojima se rukovodimo na putu ka EU".

Šef srpske diplomatije istovremeno je istakao da Srbija "posvećuje pažnju zaštiti ljudskih prava" i da "doprinos tome pokazuje politikom" koju vodi. Imalo bi smisla kada bi imalo smisla. Jeremić sebe ne čuje, a ako čuje, ne zna šta govori, a ako ne zna šta govori najbolji je izbor za manekena koji zastupa interese Srbije u svetu?

U Srbiji vreme ide unazad. Udaljavamo se. Očekujem nove frze poput "svoj na svome", "nebeski narod" i okačinjanje besmislenih meta s idiotskom, imbecilnom porukom "target!" Kao da Srbi ne mogu sami a kolektivno da se potamane.

U svekolikom idiotluku jedne zemlje razum u indoktirinaciju Srbije ne može da unese ni izjava izvestioca evropskog parlamenta za Srbiju, Jelka Kacina, koji je izjavio da je šokiran odlukom Srbije da njen predstavnik ne prisustvuje dodeli Nobelove nagrade za mir kineskom disidentu.

Kacin je dodao da je "to dokaz da o srpskoj spoljnoj politici treba obaviti pravu raspravu, ne samo u Srbiji, nego i u Evropskoj uniji".

Ovog puta Srbiji je zaista pomogla Rusija - da bude što dalje od EU.

Naravno da neće Srbija imati svog predstavnika jer još lovi svoje spoljne i unutrašnje neprijatelje, još razgoni sile mraka i bezumlja (sem vlastitog) ne rehabilituje nedužne ljude proglašene narodnim neprijateljima, još ne abolira svoje disidente, još ne skida vazalsku ljagu sa svog imena, još joj je draža Kina od istine, od pravde, od ljudskosti, od morala.

I, najzad, lepo je društvo izabrala Srbija. Spisak je da čovek presvisne pre no ga dočita jer dodeli nagrade neće biti ni kurtoazno nazočni predstavnici: Kine, Rusije, Kazahstana, Kolumbije, Tunisa, Saudijske Arabije, Pakistana, Srbije, Iraka, Irana, Vijetnama, Avganistana, Venecuele, Filipina, Egipta, Sudana, Ukrajine, Kube i Maroka.

Sve moj do mojega.

Ako neko misli da je to društvo i ta odluka najveća sramota Srbije verovatno je u pravu, ali mogu Srbi i više, mnogo više.

Za početak Srbi bi kolektivno trebalo na čelo da stave ne prst već pištolj.


Post je objavljen 08.12.2010. u 19:52 sati.