Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/raftmania

Marketing

Top 5 outdoor proizvoda u 2010 godini

I tako se skupila naša mala, možemo je već nazvati redakcija da prodiskutira koji su proizvodi obilježili 2010 godinu. Naravno razmišljali smo kako lokalno (Hrvatska) tako i globalno (svijet). Nadamo se da će vam ova lista također pomoći da svom outdoor manijaku (ženi, curi, mužu, dečku i ostalim) kupite nešto lijepo za pod bor.
Dakle krenimo sa listom:

Prvo mjesto:
Smartphone. Pitate se kako su telefoni došli na ovu listu?? Vrlo jednostavno, postali su poprilično svestrani gotovo svi imaju GPS, veliki izbor software-a koji nam pokazuje karte, rute, bilježi naša lutanja i sve što nam na pamet padne.

Tu su i kamere koji već postaju skroz upotrebljive i tone različitih programa. Od onih koji će nam pomoći sa caping receptima pa do animirane čvorologije. Nemamo neku omiljenu platformu.

No da moramo baš birati Android ima više besplatnog software-a. Kupiti ih možete baš u svakom dučanu sa nazivom Vip, T-com ili Tele2 ili u oglasniku, prema željama

Mjesto drugo:

Aire Tributary. Ovaj kayak na napuhavanje dolazi nam iz daleke, naravno Kine. No proizvođać je Američka firma Aire. Ista za svoje nabildanije verzije čamaca daje 10 godina garancije. Što znači puno. Za ovaj model na žalost ne. Što ne znači da Tributary nije mali genijalni čamac, izdržljiv, stabilan, kompaktan. Voziti će vas sigurno na rijekama kategorije II i III. A odnos kvalitete i cijene mu je nevjerojatan. Najjeftiniji je na tržištu. Kupiti ga možete u Surfmaniji u Zagrebu.


Brončana medalja:
Kaciga! Kao što znamo ista glavu čuva. Super je što se svijest da je ovaj dio opreme neophodan širi kao šumski požar. Ako nosite kacigu ne znači da ste papak, jednostavno se stil skijanja, bordanja, bicikliranja i svega ostalog promijenio i padovi su postali drugačiji (često na leđa).


Da ne pričamo da se napretkom tehnologije sve ubrzalo.


Kacige za vaš sport možete kupiti u mnoštvu različitih dućana a važno je da su atestirane !!!


Zamalo medalja - četvrti:
Helmet cam (kamera za kacigu). Ovi mali gadgeti postali su poprilično moćni. Snimaju širokokutno, vodonepropusni su, naravno ful HD je standard. I može ih se montirati na što god da vam padne na pamet. Pa sada vas ništa ne sprječava da svoje lude avanture ne zabilježite do detalja.


Kod nas ih baš nema, no u obližnjem Beću (dobro ajd nije baš tak blizu) ima jedan super dučkas (šalju i na adresu)


http://www.blickvang.com/


Peto mjesto:


Steripen. Olovka koja svijetli, samo je zagurate u prljavu vodu i nakon 30 sekundi ista je pitka. Više nikada nećete biti žedni (ok bar ne 30 000 puta po pola litre koliko je predviđeno radno vrijeme ovog čuda). Naravno da ga se nema kupit kod nas ali ga možete naručiti preko neta, recimo amazon.com ih imaPost je objavljen 08.12.2010. u 13:01 sati.