Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/novac-i-djeca

Marketing

Novac i djeca

Donacije

Pred nama je prosinac… Mjesec intenzivnih emocija, obiteljskih okupljanja, druženja, promišljanja o tome što nam donosi Nova godina i kakva je bila godina iza nas.

U medijima se piše koliko će Hrvati u prosjeku potrošiti, da li će za blagdane imati bogatu, ili skoromu trpezu, što će kupiti za poklone, gdje će proslaviti Novu Godinu i da ne nabrajamo dalje.

Ono o čemu se malo piše i o čemu znamo jako malo, jest koliko će Hrvati ove godine novca izdvojiti za donacije i koliko će darivati osobe kojima je pomoć potrebna.

Kod djece od ranog djetinjstva treba razvijati socijalnu osjetljivost. Blagdani mogu biti prava prilika za lekciju o donacijama i dijeljenju.

Izdvojite jedan dio novca koji ste planirali za poklone i donirajte obližnjem domu za nezbrinutu djecu ili nekoj humanitarnoj udruzi. Iznos koji ćete izdvojiti ovisi o vašim financijskim mogućnostima. Objasnite djetetu kako postoje brojne organizacije/udruge koje na volonterskoj osnovi nesebično pomažu drugima.

Nedavno smo saznali za jednu takvu udrugu „Klub roditelja nedonošćadi Palčić“ - prva udruga u Hrvatskoj čiji je cilj podizanje svijesti i unapređenja skrbi za prijevremeno rođenu djecu i podršku njihovim obiteljima. Organiziraju stručna predavanja i radionice te osnivaju savjetovališta kako bi roditeljima kojima je to potrebno pružili potrebne informacije i pomoć.

Ili jednostavno kako su naveli u svom letku:

"Postoje među nama mali hrabri ljudi koji se od samog rođenja bore za svoj život. Svojom neizmjernom snagom i hrabrošću zadužili su nas roditelja da govorimo i pišemo o njima i njihovom svijetu. Neka se zna da postoje, neka se zna da je njihova hrabrost i snaga nemjerljiva, neka se zna da su među nama i da je njihova borba iskonski dokaz vrijednosti života."

Posjetite njihovu web stranicu www.palcici.com, pronesite glas o njima.

Objasnite svom djetetu zašto je važno da se ono odrekne nečega, naročito u prosincu mjesecu darivanja, kako bi pomogao budućim mlađim prijateljima.

Zajedno s djetetom ispecite kolače i odnesite ih u obližnju pučku kuhinju. Možete se dogovoriti da dijete izabere jedan od poklona koji je dobio i pokloni drugom djetetu, pod čijim borom se ove godine neće naći pokloni.


Pomognimo onima kojima je pomoć potrebna i razveselimo ih u nadolazećim blagdanima

Čitajte nas i dalje!

Pozdrav,

vaše financijske savjetnice

Ana i Danijela

Post je objavljen 13.12.2010. u 10:00 sati.