Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nkistra1961

Marketing

Četvrta uzastopna pobjeda

Photobucket

4.12. , 18.kolo 1.HNL, Pula - ŠRC Uljanik-Veruda, gledatelja: 800
NK ISTRA 1961 - NK LOKOMOTIVA ZAGREB 2:1
Roce 51' ; Peko 58'
Linić 61'


U posljednjem kolu jesenskog dijela prvenstva Istra 1961 je na natopljenom i za igru izuzetno teškom domaćem terenu zasluženo slavila nad momčadi Lokomotive te upisala četvrtu uzastopnu pobjedu u prvenstvu. U posljednoj utakmici na Verudi, tribine je po hladnom i kišnom vremenu posjetilo jedva 800-tinjak ljubitelja nogometa, ali su zato nagrađeni novim trijumfom svoje momčadi.
Već od samog dolaska na stadion moglo se vidjeti da susret neće obilovati lijepim i atraktivnim nogometom. Tako je i bilo, igralo se koliko je teren dopuštao, stoga ne čudi kako u 1.poluvremenu promrzli gledatelji nisu imali puno toga za vidjeti. Lokomotiva, predvođena iskusnim Sopićem i Bulom, za nijansu se bolje snašla u postojećim uvjetima, no osim jednog neugodnog pokušaja Nina Bule nisu ozbiljnije zaprijetili sigurnom Škoriću. S druge strane Puljani su borbenom igrom i zalaganjem nekako uspostavili ravnotežu, ali i dalje teško dolazili u prilike. Jedina prijetnja vrijedna spomena je ona iz 33.minute, kada se nakon duge akcije Linić našao u prigodi i sa 10-ak metara poslao loptu pored bliže vratnice.
Nastavak utakmice donio je puno više uzbuđenja. Od uvodnih minuta Istra je pritisnula goste iz Zagreba, davši do znanja da želi pobjedu u ovoj utakmici. Taj se pritisak isplatio već nakon 5 minuta, kada Anđelković ulazi u kazneni prostor, zavrće u peterac, a Goran Roce uspjeva loptu ugurati u mrežu za slavlje na tribinama. Nakon pogotka domaćini su se nesvjesno povukli i dopustili da Lokomotiva već nakon par minuta dođe u stopostotnu šansu. Naime, Peko se našao oči u oči sa vratarom Škorićem, no domaći čuvar mreže brani njegov udarac, pa i odbijenu loptu, te tako spašava vodstvo svoje momčadi. Međutim, nedugo zatim Škorić je bio nemoćan, jer na centaršut sa desne strane Peko sjajno reagira i glavom zakucava loptu za izjednačenje. Tada se Istra opet budi, te ekspresno vraća teško stečenu prednost. Igrala se 61. minuta kada je Kovačević centrirao s lijeve strane, a Siniša Linić glavom naciljao desni kut vratara Mitrovića. Poučeni netom prosutim vodstvom Puljani su ovo znali očuvati. Sigurnom igrom u sredini, te zalaganjem i borbom za svaki pedalj terena, uspjeli su kontolirati igru kroz preostalih pola sata. Lokomotiva je na sebi svojstven način tražila prilike iz prekida i ubačaja, ali pulski stoperi na čelu s vratarom Škorićem uspješno su otklanjali svaku opasnost. S druge se strane znao otvoriti prostor za kontranapad, no nedostajalo je koncentracije u završnici. Priliku da zada Lokosima završni udarac imao je prvo nakon solo prodora Šehić, a pred sam kraj utakmice i Anđelković, no prvi je pokušaj obranio Mitrović, kao i slobodnjak Markovića, dok je udarac Anđelkovića završio iznad gola. Upravo su iznad i pored gola završavali i jalovi pokušaji Lokomotive, koja bez pravog udarca prema Škoriću nije ugrozila zasluženu prednost Puljana.
Promrzli gledatelji nisu požalili dolazak na današnju utakmicu, a Zoran Vulić još je jednom zaradio ovacije publike, kao i njegova momčad koju je preporodio i vratio u prvoligaški život. Dok je poražena Lokomotiva u sve većim problemima, Istra 1961 je ovim nizom uhvatila priključak s ostatkom tablice te će u proljetni dio, na obnovljenom stadionu Aldo Drosina, krenuti sa realnim šansama u borbi za opstanak.

Post je objavljen 05.12.2010. u 12:35 sati.