Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/matijevici

Marketing

NERETVA PADA U METKOVIĆU - RANO JUTROS REKORDNO U OPUZENU

Kao što smo sinoć i najavljivali, Neretva u Metkoviću stagnira te je čak i pala par cm, no to ne znači da su stanovnici Metkovića mirni. Voda prodire i dalje kroz zemlju i šahtove.

Desna obala je pak potonula 10-ak cm više od siječnja ove godine. Norin je i dalje u fazi razlijevanja po blatu, prema Podrujnici, Vidu, Duvratu, Jerkovcu, Crnom putu i Glibuši.

Vodostaji rijeke Neretve uzvodno u Hercegovini su u opadanju cijele noć. Ista stvar je i sa pritocima Neretve. Iako se radi o par centimetara, to ipak zasada govori o tendenciji pada pritoka vode u Neretvu.

Opuzen pak je rano jutros (oko 5 sati) dosegao svoju rekordnu razinu - 287 cm. Naime očito je da je jugo učinilo svoje. Voda izbija iz asfalta i na par mjesta u nasipu, ali se sve drži pod kontrolom zasada.

Komin je sinoć imao obećavajuću situaciju jer se do sinoć par cm voda bila povukla, ali kako stižu informacije, sve više područja i u Kominu tone jer voda nalazi načina da prodre.

Očito je da je jugo krivac što se vodostaj u donjem dijelu Neretve digao rano jutros.

Kiša i jugo bi se mogli nastaviti i idućih 12 sati.

Prema Državnom hidrometeorloškom zavodu noćas bi jugo trebalo stati, što je možda i najvažnije zbog smanjivanja razine more. Kiša bi trebala stati također noćas i tijekom subote ujutro kada se očekuje poboljšanje vremena i okretanje vjetra na buru. Bolje vrijeme bi se trebalo zadržati i u nedjelju

Post je objavljen 03.12.2010. u 08:34 sati.