Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/matijevici

Marketing

DIO LIJEVE OBALE METKOVIĆA NA MJESTIMA POPUSTIO

Na lijevoj obali Metkovića stanje je danas tijekom jutra i podnevnih sati bilo znatno pogoršano. Sportska ulica, te većina ulica u centru su pod vodom. Iako se vidjelo da mnoga mala vozila voze tim dijelom grada, preporuča se izbjegavanje vožnje jer je voda na nekim dijelovima ulica velika. Također bespotrebna vožnja uzrokuje probleme ne samo u Metkoviću, već i u Kominu pa se mole ljudi da izbjegavaju uopće vožnju kroz vodu.
Image and video hosting by TinyPic
Foto: Branko Čizmić
Image and video hosting by TinyPic
Foto: Branko Čizmić

U Metkoviću je popustila ustava/brana kod Lidla (ulaz u Bočinu s magistrale) pa je hitno nasut materijal da voda ne prodre u većim količinama. To je osiguralo branu pa zasada nema razloga za paniku.

O desnoj obali malo tko više priča jer je svatko smatra izgubljenom. Iako na desnoj obali nije dosegnuta siječanjska razina (oko 10 cm je ispod), tijekom večeri se očekuje pogoršanje za desnu obalu.

Prema stanju Neretve uzvodno, može se očekivati i stagnacija vode na lijevoj obali tijekom popodneva jer je tijekom dana u Hercegovini smanjen dotok vode od jutros za oko 25%. No to ne znači da se može mirno spavati. Voda iz zemlje i kanalizacije i dalje prijeti.

Norin i dalje ide uzvodno i vjetar preko blata ga također tjera uzvodno.

Razina Norina se od jutros nije bitnije mijenjala, ali Norin inače sporije reagira nego Neretva pa se tijekom noći očekuje njegovo dodatno razlijevanje. Ipak do jutros oko 11 sati, Norin je sasvim dovoljno digao razinu za ozbiljne probleme i u Podrujnici.

Krvavac I i Krvavac II su kritično. Voda probija nasipe, ali se kuće ipak drže.

U Rogotinu je manji dio kuća i konoba (zbog visoke razine mora) također pod vodom.

U Kominu je preko 70 objekata pod vodom, a glavna ulica je pogodnija za čamce nego za vozila
Image and video hosting by TinyPic
Foto: Julija Dugandžic

Post je objavljen 02.12.2010. u 15:00 sati.