Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/alenzoric

Marketing

Intervju s don Ivanom Grubišićem na net.hr-u


"Zadovoljan sam jedino svetim Petrom. Ostao je skroman, bez titula, bio je brat s braćom, bez svečanih oblačenja. To je, dakle, bila prva Crkva. Sve kasnije je imitacija rimskih careva i jedan centralizam."

"Papa, ponavljam, nema telefonsku vezu s Duhom Svetim."

"Godišnje Crkva od poreznih obveznika dobije oko pola milijarde kuna, a ne odgovara za to na što troši. Samo iznosi iz državnog proračuna kreću se, ovisno o godini, negdje između 300 i 380 milijuna kuna, s tim da svaka županija daje 10 posto prihoda biskupiji, kao i svaka općina."

"Takve Ugovore koje Vatikan ima s Hrvatskom nema ni s jednom drugom državom u svijetu, pa ni s Katoličkom crkvom u Poljskoj, ni Irskoj. Ti su Ugovori djelo prvenstveno dogovora dvojice ljudi, zagrebačkog nadbiskupa i predsjednika Hrvatske u to vrijeme. Nisu prošli ni saborsku raspravu ni javnu raspravu, a posebno ne referendum. To je učinjeno narodu iza leđa. No, nažalost, skupo to plaćamo, jer sve ima svoju cijenu. Mislim materijalnu, koliko god se govorilo o pastoralnim razlozima."

navedeni citati su iz intervjua tjedna net.hr-a, s don Ivanom Grubišićem. Cijeli intervju s ovim čovjekom koji više voli zdravi razum od demagogije može se pročitati na net.hr-u, klik.






Post je objavljen 02.12.2010. u 14:34 sati.