Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/frogbros

Marketing

25 naj scena sa školjkom i pisoarom – dio drugi

Photobucket

Evo i drugog i završnog dijela top liste - 25 naj scena sa školjkom i pisoarom, dakle krenimo:


15) “The Mummy Returns” (2001) – Alexov bijeg
Zašto ona - Alex O’Connell vješto bježi kroz zahodsku rupu u vlaku i to ispred nosa opakom Lock-Nahu. Malo derište ima dobar način razmišljanja, te je ovo svakako jedan od svijetlijih momenata samog filma. Sjetite se te scene ako se ikad nađete u opasnosti u vlaku (recimo da vam se dogodi “Terror Train” slučaj), jer tko zna možda vam upravo ona spasi život.


14) “Dogma” (1999) – govno demon sa Golgote napada
Zašto ona - ova fantastična komedija nije najbolje ostvarenje Kevina Smitha, no svakako ga je ugodno gledati. Svakako jedna od naj scena jeste upravo kad se pojavi govno demon i to ravno iz školjke, a Jay ispali onlinera: “- What the shit is that?”. Ovo je baš jedan od razloga zašto volim filmove K. Smitha i zašto su tako popularni Jay i Silent Bob.

Photobucket

13) “Ghoulies II” (1988) – ćelavi demon napada iz školjke
Zašto ona – da ne bi pomislili da samo veliki demoni mogu vrebati naše guzice iz školjke pobrinuli su se demonski Ghouliesi, čiji je jedan član (onaj balaviji i najćelaviji od grupice) jednom tipu napravio drugi šupak. Možemo misliti što želimo o samome filmu, ali scena izgleda više nego dobro.


12) ” Arachnophobia” (1990) – školjka, otrovni pauk i “- Ya that’s right im bad!” J. Goodman
Zašto ona – u sceni kad Goodman kao uništavač gamadi Delbert McClintock krene rukom oko školjke kraj koje se nalazi pauk čiji ugriz znači smrt gledatelja čini napetim. No, ovo je ipak Spilbergov film (bio producent) i likovi poput Delberta ne umiru u ovakvim ostvarenjima, no kad prvi put gledate film i niste baš jako upoznati sa pravilima žanra…nije vam baš svejedno zar ne?


11) “Alligator” (1980) – ne bacajte kućne ljubimce u školjku
Zašto ona – zato jer od te scene kad djevojčica baci malenog aligatora u školjku počinje cijeli film. Zato jer smatram da urbane američke legende o gmazovima u kanalizaciji mogu biti itekako istinite. I za kraj bih rekao: ” – Možda su mali kad ih bacite u školjku, jer vam više nisu zanimljivi, ali se vrate veliki i raspižđeni”.


10) “The Hills Have Eyes II” (2007) – Shitman the Barbarian scena
Zašto ona - ne samo da je ovo najbolja scena cijelog filma (koji jejako loš film), nego ima uz sve to ima i mali smiješni dijalog (“- There’s a hand in the shitter!”). Znanstvenik koji se sakrio u poljskom zahodu je našao najbolje moguće mjesto u koje se neka osoba može sakriti, kad ju naravno proganjaju raznorazni luđaci željni ljudskog mesa. I najgori od najgorih se neće ići ohrabriti prebirati po izmetu, koliko god on lud bio. Pouka te scene: “- Bolje biti i cijeli posran i živ, nego mirišljav i mrtav.”


9) “Species” (1995) – Sil se riješava konkurencije
Zašto ona - film koji je pokazao da nisi siguran na sranju ni kad ti je iza leđa zid. To nam je jako dobro pokazala slatka vanzemaljka Sil kad je svojom nevjerojatnom snagom šakom probila zid, u tili sekundi zabila kandže ženi u leđa i potrgala joj kičmu, te nestala prije nego si rekao keks.
Nikad bolje opisana scena ženske konkurencije… Pouka filma: “- Možda jesi ljepša i privlačnija, ali ne možeš golim rukam čovjeku iskinuti kičmu iz tijela.”


Photobucket

8) “Critters” (1986) – monstrum čupavac u školjki
Zašto ona - Critter se sakrije u školjku. Lovac na glave ga otkrije i zabije svoj plazmeni top u školjku, te raznese i nju i nestašnog čupavca. To se zove detaljno pročišćavanje kamenca na wc školjki…


7) “BrainDead” (1992) – zombi i školjka
Zašto ona - zato jer nam je glavni junak filma Lionel najbolje pokazao kako se odbraniti kad vas napadne gornja polovica zombija. Lijepo ga nasadite na školjku i daskom ga imobilizirate tako da ne krene odmah na vas. Jednostavno, ali učinkovito…


6) ”Dreamcatcher” (2003) – vanzemaljac u školjci
Zašto ona - ne samo da je to najbolja scena filma nego od te točke film gubi na kvaliteti, a bogme ima i jednu od naglupljih scena koje sam na filmu vidio – Beaver sjedi na školjci dok iz nje želi pobjeći netom uhvaćeni vanzemaljac, kojeg još ne vidimo, i umjesto da J. Lee sjedi dok mu ne dođe prijatelj sa selotejpom ovaj se zajebava sa čačkalicama na krvavom podu. Možete misliti što se potom dogodi tako glupom tipu…


5) “Terminator 3: Rise of the Machines” (2003) – glava tvrđa od keramičke školjke i pisoara
Zašto ona - ne samo da se se propisno pofajtaju naš pozitivac Terminator i feminizirana verzija TX, nego vidimo koliko su njih dvoje stvarno čvrsti kiborzi. A šlag na tortu i zašto je uopće ova scena došla na ovu listu je ta što Arnold Schwarzenegger Kristannu Loken najprije opandrči pisoarom po čunki, a kad to nije pomoglo onda joj svom snagom facu zalijepi o školjku. Vjerujte mi TX je imala jako dobar ispravak krivog navoda i replika joj je bila sa stilom…


4) “Snakes on a Plane” (2006) – tip i njegova zmija
Zašto ona – mislili ste da ste u avionu sigurni dok idete na zahod, prevarili ste se onda. A ako ste mislili da iz školjke može vrebati samo demon ili pauk, opet ste se prevarili, jer u ovoj sceni tipu koji se ide popišati penis zagrize niti više niti manje zmija. Otkud zmija u avionu i da li je tip spasio svog ‘udava’ od prave zmije…e pa to ćete morati otkriti u ovom iznenađujuće dobrom životinje napadaju filmu sa Samuelom L. Jacksonom u glavnoj ulozi.


3) “Jurassic park” (1993) – odvjetnik, T-Rex i jedna školjka
Zašto ona – zato jer je ujedno smiješna, ali i strašna. Spilberg ovdje pokazuje da ne voli baš odvjetnike (slično je već pokazao u “Raljama” nazvavši morskog psa Bruce, po svom odvijetniku), no također odaje autora koji ima onaj smisao horor režisera ala Carpenter, Dante, Craven.
Također upravo ta scena, gdje T-Rex pojede odvijetnika dok sjedi na školjci, je jedna od najboljih u cijelom serijalu.

Photobucket

2) “Scary Movie 23 (2001) - "- Lord, help me release this demon!” scena
Zašto ona - jedna od najboljih scena sprdancije na horor filmove (točnije na “Amityville”) uz pomoć kvalitetne glume ovdje odlično raspoloženog J. Woodsa. Svaka čast onom tko se sjetio polijepiti muve na lice oca McFeelyja, jer je scena još smješnija (baš se pitam kako bi to ispalo i da li bi bilo uopće smiješno da je ovu ulogu odglumio M. Brando)

Photobucket

1) “Halloween” (2007) – Joe Grizzly vs. M. Myers okršaj u zahodu
Zašto ona - ne samo da je to jedan od najboljih trenutaka ovog filma, nego je Ken Foree legenda od glumca. Njegov Joe Grizzly iako epizodan lik ostaje dugo u pamćenju, a njegova izjava: “- Let me introduce myself. I’m Joe Grizzly, bitch..” je najbolja u cijelom filmu.
Jedna od najgorih stvarni na svijetu je ta da lijepo sjednete na školjku i taman se mislite dobro istankati a onda vam dođe netko te vas ometa. Pa, iako je od M. Myersa to je bilo previše i stvarno nekulturno.

Photobucket

Post je objavljen 03.12.2010. u 00:01 sati.