Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zoom-in

Marketing

Leaky Week

Jaako mi je zanimljiva, upravo osvježavajuća ova frtutma koja se je podigla oko WikyLeaksa i te čuvene objave klasificiranih dokumenata.

Silna prljavština zakulisnih igara politike i tajnih službi dospjela je na vidjelo i ocrnila (ili ismijala) mnoge političke moćnike i svjetske vođe.

Mašala. Tako im i treba. I nikako ne razumijem kako sva ta igra s malim, sitnim ljudima, cijelim nacijama i teritorijima može biti pozitivnija od objave spornih dokumenata.

Ili ja opet nešto nisam dobro shvatio? Možda je Assange kriv što se igra Boga i ponižava te bahate lidere koji su odavno sve nas ponizili i pretvorili u male, beznačajne instrumente beskrupoloznih interesa kapitala?

Možda i griješim, ali u ovome trenutku mi se čini da je Assange u ovoj priči totalni pozitivac i da je sva ta frka oko spuštanja na zemlju političkih i novčarskih polubožanstava zapravo najveća usluga koju je šačica ljudi mogla učiniti ljudskome rodu. A tek kad svjetlo dana ugledaju i najavljeni dokumenti o bankama... Uf.

Vrijeme će pokazati. Prije svega da li ćemo vječno ostati stado krotkih i naivnih ovaca, ili ćemo doživjeti stagnaciju važnosti pustoga kapitala (i licemjernoga "morala" koji se na njemu temelji) i renesansu nekih osnovnih, a pozitivnijih vrijednosti.

Post je objavljen 02.12.2010. u 00:15 sati.