Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/megakit

Marketing

TZ VRSAR

Vrsar je smješten gotovo na samom ušću Limskog zaljeva, na 54 m visokom brežuljku. Prvobitno naselje bilo je na vrhu brežuljka, da bi se kasnije razvijalo i po njegovim obroncima.
Grad Vrsar ima 2700 stanovnika a njegov se arhipelag sastoji od 18 otočića.
Jedna od zanimljivosti maloga mjesta Vrsara je kamp Koversada koje je najveće nudističko odmaralište u Europi. Njegov kapacitet je 18.500 gostiju.



Stari Vrsarani bavili su se vinovom lozom, maslinarstvom i naravno, kao u svakom pomorskom mjestu - ribarstvom. Turizam u Vrsaru započeo je 60-ih godina prošloga stoljeća. To je mjesto imalo, kao i danas, posebne čari: romantika zalaska sunca, gastronomski užitak na svakom koraku, miris borove šume koja se proteže tik uz more, pogled na brodice i ribare koji se stapaju s horizontom.


Blizina većih mjesta kao što su na jugu Rovinj, a prema sjeveru Poreč, uvelike su potpomogle razvitku turizma u Vrsaru. Vrsar je na početku jednostavno bio uz put. S vremenom je postajao sve zanimljiviji zbog širenja svoje turističke ponude.
Jedan od bitnijih faktora za razvitak TZ Vrsar su prije svega proširenje i modernizacija već postojeće stare lučice, danas vrlo bivažne Marine te novoizgradnja ili sanacija starijih hotela. Osim toga, proširila se ponuda privatnog smještaja koja je postala primamljivija zbog velikog broja iznajmljivača koji u svojoj ponudi nude gostima i domaće proizvoda.


Turistička zajednica Grada Vrsara svjesna je svoje strateške pozicije i prirodnih bogatstava, ali nastoji se ne izgubiti u mnoštvu sličnih istarskih turističkih zajednica.
Stoga se može reći kako je njezin cilj spajanje kulture, turizma,umjetnosti i gastronomskog umjeća. Time svojim gostima nudi užitak za sva čula.

Park skulpture Dušana Džamonje ne može se previdjeti prolazeći starom cestom Funtana-Vrsar. Casanovafest, festival ljubavi i erotike, slavi povijesnu povezanost poznatog zavodnika Casanove i Vrsara.
Ne manjka ni glazbenih manifestacija. Najpoznatija je Montraker Live Music Festival koja se održava na prostoru javne plaže.
Ribarska fešta je pučka zabava koju slavi cjelo mjesto, a održava se svaka dva-tri tjedna.


TZ Grada Vrsara se na inozemnom tržištu najčešće predstavlja uz potporu Turističke zajednice Istarske županije sa klasterom Poreč-Funtana-Vrsar- Tar, čime postiže zamjećene rezultate.

Kako je TZ Grada Poreča jedna od najjačih u Republici Hrvatskoj s više od 30% ukupno ostavrenih noćenja u sezoni, sigurni smo kako dobar dio tih gostiju boravi ili barem provede koji dan kupajući se i uživajući u čarima maloga ribarskoga mjesta Vrsara.


Priredila: Katarina Dobrić-Dabić








Post je objavljen 01.12.2010. u 08:55 sati.