Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/povratakpitomace

Marketing

Podravski vinari na Vincro 2010 u Polači

Pitomača Vincro 2010


Pitomača: Marijan Tomac – vinogradarski kalendar uradak za na zid svake kleti
U prepunoj sali marine Kornati u Biogradu na moru dodijeljene su nagrade i priznanja vinarima sudionicima 2. međunarodnog sajma vina Vincro – Polača 2010. Među 36 buteljiranih vina iz svih krajeva Hrvatske, Slovenije i Hercegovine na Vincro su pristigla vina iz Virovitičko – podravske županije. Podrum Vineda iz Vukosavljevice na Vincro u Polaču predstavio se je s vinom Graševina 2009., a obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Sulimanec iz Pitomače također s vinom Graševina berba 2009.
U jakoj konkurenciji poznatih vina i vinskih kuća Graševina Podruma Vineda osvojila je srebrnu medalju u kategoriji bijelih buteljiranih vina, a Graševina obitelji Sulimanac srebrnu medalju u istoj kategoriji.
Na Vincro 2010. predstavljen je Vinogradarski kalendar – najvažniji radovi u vinogradarstvu autora zadarskog podravca mr. sc. Marijana Tomca. Kalendar u obliku plakata dimenzije 80 x 60 centimetara slikom i tekstom podsjeća vinogradare na najvažnije radove tijekom godine u vinogradu. Zahvaljujući Općini Pitomača koja je financijski pomogla tiskanje kalendara svaki vinogradar s područja općine Pitomača moći će ga dobiti besplatno.


Post je objavljen 29.11.2010. u 05:39 sati.