Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kristinatrupeljak

Marketing

Još da imam Fendera, vidio bi svirke...

U četvrtak, 26. studenog u polupopunjenom zagrebačkom Boogaloo Clubu održala se dodjela Fender Mega Muzika nagrada.

plakat fender mega muzika nagrade
Plakat Fender mega muzika nagrade

Ova manifestacija dogodila se po sedmi put, a nagrade su dodjeljene u 8 kategorija. Većina dobitnika u nastupila je uživo na dodjeli nagrada, a nagrade su im uručila poznata lica hrvatskog glazbenog i javnog svijeta.

Voditelj večeri je bio Pišta iz poznate zagrebačke hardrock grupe Hard Time, a kao prezenteri, među ostalima, pojavili su se poznati klavijaturist Rajko Dujmić, proslavljeni usnoharmonikaš Tomislav Goluban, glavni urednik glazbenog portala muzika.hr Krešimir Blažević te mnogi drugi.
Organizatori su se potrudili urediti prostoriju i na trenutak, Boogaloo je izgledao kao sofisticirana dvorana za gala večeri te zračio drukčijim sjajem.

Kroz sedam godina postojanja Fender nagrade primili su mnogi zaslužni hrvatski glazbenici i ostali djelatnici koji rade za i oko glazbe - producenti, diskografi, dizajneri, novinari, scenski radnici, pa je tako bilo i ove godine.

Fender Mega Muzika nagrada nagrađuje zaslužne pojedince i grupe iz svijeta glazbe koji su svojim cjelokupnim djelovanjem postigli značajni uspjeh na hrvatskoj glazbenoj sceni tako su i dobitnici svake godine poznati unaprijed.

Ove godine novitet je da se u nagradu uključio i najveći hrvatski internet portal koji se bavi glazbom – muzika.hr, te su oni i njihovi čitatelji odlučiti o ovogodišnjem pobjedniku u kategoriji grupe.

Ovogodišnji dobitnici su svojim marljivim radom zaslužili ovo veliko priznanje jedne od najvećih firmi koja se bavi proizvodnjom instrumenata.


Opća Opasnost live

Dobitnici nagrada u obliku malih Fenderovih pojačala su Doka Z. Kaitner (Ian Paice band, Jon Lord band...) za gitaru, Boris Leiner za bubnjeve (Azra, Haustor, Vještice...), Jurica Leikauff iz Prljavog Kazališta za klavijature, Eduard Jimi Matešić (Plava Trava Zaborava) za akustičnu gitaru dok su kao mlade nade nagrađeni dečki iz zagrebačkog meta benda New Level. Nagradu za dizajn osvojio je Igor Kordej i naposlijetku kao najbolji bend godine proglašena je Opća opasnost koja je nakon godina i godina sviranja očito pronašla novu publiku koja ih i dalje drži na životu.

Ulaz na svečanu dodjelu nagrada bio je moguć samo uz pozivnicu.

Post je objavljen 27.11.2010. u 02:01 sati.