Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hidradenitissuppurativa

Marketing

Hidradenitis Suppurativa - Post prvi :)

Za one koji ne znaju, radi se o još uvijek neizlječivoj bolesti:
Hidradenitis Suppurativa, što kaže Wikipedia

Dugo smo razmišljali hoćemo li pokrenuti ovaj blog...
Kako uvodnik govori, želja nam je potaknuti oboljele od Hidradenitis Suppurative neka nam se jave. Možda, okupljajući se, uspijemo senzibilizirati hrvatsku javnost po ovoj temi.

Dobrodošli svi, oboljeli, oni koji s njima žive, oni koji poznaju oboljele, oni koje zanima život sa Hidradenitis Suppurativom!


Mi smo Ivica i Marica, dečko i cura (i ne baš po godinama belj).
Image and video hosting by TinyPic

Ivici se bolest "aktivirala" prije nekoliko godina, prošao je bolničko liječenje i u Zagrebu i u Splitu, no, nikakvog progresa od strane HR zdravstva nije doživio, s razlikom što se zagrebačka bolnica, iako nemoćna, pokazala puno suosjećajnijom od splitske.
Što se tiče života s HS, oni koji boluju, znaju koliko je težak takav život : tijelo koje se umalo raspada i zahtijeva iscrpljujuću njegu i pozornost, bolovi koji su svakodnevni i cjelodnevni, ograničena pokretljivost, nerijetko negativna reakcija okoline...
Ivica komunicira na inozemnim forumima sa svijetom koji trpi isto ili nešto manje. Takvim vidom komunikacije lako se dalo ustanoviti kako se većina oboljelih od HS skriva od javnosti, nerijetko živeći depresivnim životom.
Kroz takvu komunikaciju, izmjenjujući iskustva s po bolesti sebi sličnima, doznaje kako ni daleko više razvijeniji svijet ne pruža mogućnost izlječenja, a, nažalost, zbog toga što je bolest rijetka, ni posebno zanimanje u iznalaženju lijeka za istu.
Ivica je borac, ne srami se što je bolestan, strpljiv je i optimističan.

Marica voli Ivicu.



Post je objavljen 28.11.2010. u 20:42 sati.