Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/univerzum

Marketing

Dolazi 2012...

DOLAZI 2012. GODINA




Autor: Stambecco Pesco, Damanhur
Prevela: Majda Šetka, Zenica

Mnogi znakovi već sada se podudaraju i naznačuju 2012-tu kao godinu mogućih velikih poremećaja u ravnoteži naše planete. Predviđanje je bazirano na seriji planetarnih usklađenja mnogo preciznijih od onih koja su se desila u posljednjih 26 000 godina, od kada su se ekvinociji progresivno pomicali u ovaj isti pravac koji se podudara s najvećom Sunčevom aktivnošću.


Solarni sistem je ušao u jedno područje naše galaksije koje je karakterizirano kao jedan pojačan energetski tijek puno intenzivniji od ostalog dijela galaksije. Ovaj tijek će kreirati nove i drugačije promjene u odnosu na one u prošlosti. Evidentno je da su svi planeti solarnog sistema reagirali na ove promjene povišenjem svoje temperature. Druga zanimljiva podudarnost je da se nalazimo usred promjene magnetnog polja planete Zemlje.

Pretpostavka je da u podudarnosti tog astronomskog usklađenja, ove male gravitacijske varijacije mogu postati inicijalni pokretači aktivnosti te promjene.

Zemlja bi mogla, kao posljedica toga, biti lišena magnetnog štita, koji normalno skreće čestice koje dolaze od Sunca. Sve ovo će se dogoditi u periodu najveće aktivnosti Sunca.

Upravo u narednim godinama trebamo razviti mogućnosti i organizirati one koji su sposobni poduzeti akciju. Naravno, između ostalih, to će biti Damanhur. Kao i obično, mi nismo uplašeni ovim neizbježnim događanjima, obzirom da nismo sigurni da će se ovi potresi zaista i desiti. Ne vičemo: „Nek' se spašava 'ko može!“; naprotiv, vjerujemo da je bolje pripremiti se za mogućnost izvanrednog stanja u prirodi, za sebe i druge.

Dobro organizirane zajednice mogu služiti kao vrlo vrijedni centri solidarnosti i nade u slučaju krize.
Ono što je sigurno, u zavisnosti od eventualnog utjecaja fizičkog razaranja na planeti Zemlji, unutar četiri godine – dakle, oko 2012-te središte galaksije će se stabilizirati. (U tom periodu pozicija Sunca će se promijeniti i zahvaljujući toj podudarnosti, nećemo vidjeti više centar galaksije, koji je mjesto s koga dolaze životne energije koje omogućavaju da naš svijet funkcionira i koje, ako bi nedostajalo brzo bi se izmijenila ravnoteža planete.)

To znači da će nam se dogoditi prekid na sinkronoj liniji koja spaja našu planetu sa Suncem ili šire, solarnog sistema s drugim sistemima.

Ne radi se o apsolutnoj novosti, jer se u prošlosti veza između Zemlje i Sunca prekidala nekad davno, ali prekid veze Sunca s vanjskim sistemima nije nikad potvrđen.
Preko instrumenata duhovne fizike (vremenskih satelita, selfičkih struktura) nastojimo shvatiti što bi se moglo dogoditi i koje bi to posljedice moglo izazvati.

Ako zamislimo univerzum kao jednu veliku rijeku energije, mi smo ribe koje plivaju u toj rijeci, u tom složenom koktelu čestica koji izvire iz jednog izvora identificiranog kao jedno od centralnih sunca galaksije.

Na osnovu mojih istraživanja, galaksija ima četiri „srca“, četiri točke koje održavaju u ravnoteži energetske funkcije. Sada, ovo pomračenje sinkrone povezanosti unutar i izvan sistema je kao da smo izvađeni iz vode u koju smo uronjeni i još ne znamo na koliko vremena.


Smatramo da se sinkrone funkcije mogu akumulirati, zbog čega ih je moguće prikupiti, pripremiti i orijentirati ih prema neiskorištenim događajima. Dijelovi neiskorištenih događaja mogu biti akumulirani i orijentirani. S druge strane, problem bi mogla biti razmjena duša, mogao bi se pokazati jako kompliciranim silazak na planetu strukturama duša spremnih da se inkarniraju, posebno u periodu između zimskog i ljetnog solsticija.

Konačno, nije rečeno da će se 2012-te dogoditi strahovite katastrofe. Treba se međutim, moći suprotstaviti jednoj anomalnoj situaciji, za koju bi, s praktičnog stajališta, bilo dobro biti organiziran da se možemo nositi s nevoljama u oklišu. Na nivou istraživanja i energetskog progresa, biti će potrebno, u budućnosti koja nas očekuje, razvijati naše medijske (kanalizirajuće) sposobnosti da bismo se povezali s drugim smjerovima, da bi mogli bolje shvatiti što nas očekuje.




Post je objavljen 28.11.2010. u 13:28 sati.