Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zoranostric

Marketing

Poziv na predavanje o "Green New Dealu"

POZIV NA PREDAVANJE S DISKUSIJOM
Seminar o kritičkoj teoriji prirode i društva - tema 1

Ponedjeljak, 29. studenoga 2010. u 17:00
Trg hrvatskih velikana 2/I
Tema: "Što sve uključuje koncepcija Green New Deal"
predavač: Zoran Oštrić


(Adresa je "Trg hrvatskih velikana 2", ali zapravo je to zgrada na zapadnoj strani Draškovićeve. Na uglu Draškovićeve i Jurišićeve je "Kozmo", odmah iza nje prema jugu ulaz u zgradu. Lijevo, pa na prvi kat - prostorije mjesne samouprave.)

GND logoSeminar je neformalan i zamišljen kao trajna aktivnost. Namijenjen prvenstveno zainteresiranima za zelenu političku opciju (o pojmu "politička opcija" vidi moj prethodni tekst), ali i svi drugi zainteresirani mogu sudjelovati. Oblik će bitij jedan predavač drži predavanje od oko 40 minuta, slijede pitanja i diskusija slobodna diskusija. Na kraju, može se kratko diskutirati o temama predloženim za slijedeće predavanje.

Teorija je važna, ona je osnov za praksu, i treba naći vremena za teoriju, a ne dozvoliti da dnevna operativa i aktivizam "pojedu" svo vrijeme i energiju.

Povezani trebaju biti:

Program
Akcija
Kampanja
Organizacija
Strategija
Teorija

Treba biti PAKOSTAN!

Za one, koji se žele unaprijed informirati o temi: http://www.greennewdealgroup.org/

(Jednom ću pripremiti i izlaganje o "kritičnoj teoriji", naime tradiciji kritičke teorije društva, Frankfurtska škola, kulturalni studiji posljednji 30 godina, te ekologizam koji tome dodaje i prirodu.)


Post je objavljen 27.11.2010. u 21:11 sati.