Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

SMOTRA SREDSTAVA I OPREME VATROGASNE JEDINICE VELIKA KLADUŠA

VELIKA KLADUŠA

Vatrogasna jedinica Velika Kladuša u petak, 26. studenog, ispred Gradske sportske dvorane upriličila je smotru sredstava i opreme s kojom raspolažu velikokladuški vatrogasci, a povodom nedavnog servisiranja vozila. Pozivu da prisustvuje smotri odazvao se i prvi čovjek općine Admil Mulalić sa suradnicima te predsjedavajući Općinskog vijeća Sejfo Mustafić.

- Zastarjelost i oskudnost opreme kojom raspolaže Vatrogasna jedinica Velika Kladuša u narednom periodu zahtijeva hitno rješavanje, izjavio je načelnik Mulalić nakon upoznavanja sa opremom sa kojom raspolaže Vatrogasna jedinica Velika Kladuša, te obećao pomoć u budućnosti.

Image and video hosting by TinyPic

Vatrogasna jedinica, zajedno sa komandirom Muhamedom Kudićem broji 12 vatrogasaca, a prema njegovim riječima, vatrogascima uvijek nešto nedostaje od opreme, u ovom slučaju neophodna im je mašina pomoću koje će vršiti atestiranje svih vatrogasnih aparata. Vrijednost mašine je oko 6.000 KM, a, kako kaže Kudić, načelnik Mulalić je obećao pomoć pri nabavci.

Da bi svim građanima vatrogasna zaštita bila što pravilnija, odnosno da bi se povećala sigurnost na području općine, neophodna je modernizacija postojeće opreme. Kažimo i to da je nakon smotre vatrogasaca u krugu Vatrogasnog doma upriličena i zakuska.
radiovkladusa



Post je objavljen 27.11.2010. u 08:36 sati.