Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

SDLSNRH NAJAVLJUJE U PONEDJELJAK VELIKI PROSVJED U ZAGREBU

ZAGREB

SDLSNRH odbor za vatrogastvo najavljuje veliki prosvjed vatrogasaca za ponedjeljak 29.11.2010.g. u 8.00 sati na Markovom trgu protiv ukidanja brojeva vatrogasaca 93 i 193 koje je najavila Državna uprava za zaštitu i spašavanje na čelu sa ravnateljem Damirom Trutom.

Ovim načinom ravnatelj Damir Trut vojnom diktaturom želi uništiti temelje Hrvatskog Ustava i uništiti vatrogastvo koje je od posebnog interesa za Republiku Hrvatsku,naime u državama članicama Europske unije nigdje ti brojevi nisu ukinuti pa tako ne dozvolimo da se to dogodi kod nas.

Ovim putem pozivamo Ministra unutarnjih poslova na brzu reakciju jer več nekoliko mjeseci upozoravamo na pritiske i protuzakonite radnje ravnatelja Damira Truta i nema reakcije. Primjer njegove sposobnosti leži u činjenici da je upravo on najodgovorniji za pogibiju vatrogasaca na Kornatu jer kao odgovorna osoba u tom trenutku nije osigurao spašavanje koje bi vjerojatno pomoglo nekima koji su još bili živi nego se čekalo 5 sati za organizaciju spašavanja, to čemo dokazati na suđenju koje se vodi protiv Dražena Slavice.

Tražimo od ministra da vatrogastvo stavi pod MUP kao ravnateljstvo za vatrogastvo ili da smjeni ravnatelja Damira Truta i dozvoli ravnateljstvo za vatrogastvo unutar DUZS-a ali sa ljudima koji poštuju Ustav i zakone Republike Hrvatske!

Mladen Magdić
predsjednik odbora za vatrogastvo
SDLSN RH




Post je objavljen 26.11.2010. u 17:50 sati.