Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/megakit

Marketing

Odnosi s medijima u Kulturi i turizmu








Jučer je u sklopu obaveznog kolegija Odnosi s medijima, na drugoj godini Studija, održan jednosatni okrugli stol na temu Odnosi s medijima u kulturnim i turističkim organizacijama.

Studenti su ugostili Tanju Miličić, producenticu Pula Film Festivala i voditeljicu Kina Valli te Vesnu Jovičić iz Turističke zajednice Pula.

Prikazale su kako se njihove institucije u praksi odnose s medijima, ističući i komentirajući pri tom, razlike. Iako, izdvojeno je u više navrata da odnosi s medijima u kulturi podrazumijevaju i priču o lokalnim turističkim atrakcijama, a turizam u svojem paketu nakon prirodnih ljepota, prodaje kulturnu u svim oblicima.

Prije nekoliko tjedana studenti su posjetili lokalne novinarske redakcije i upoznali novinare i urednike koji u njima rade. Tom su prigodom saznali više o tome kako na praktičare odnosa s medijima gledaju novinari i što sve novinari od njih traže da bi lakše surađivali.

Nakon toga studijskog posjeta, cilj gostujućeg predavanja bio je približiti studentima problematiku odnosa s medijima u praksi, ali iz kuta onih koji rade na tim poslovima.






Post je objavljen 26.11.2010. u 12:32 sati.