Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/raftmania

Marketing

Što je snowboarding

Prema wikipediji snowboarding je sport u kojem se prikvačeni za dasku spuštamo niz snježnu padinu. Dizajnere ovog sporta inspiriralo je surfanje, skijanje i skejtanje. Nastao je u Americi negdje između 1960 i 1970 godine. Olimpijski je sport od 1998 godine.

Cool je biti snowboarder. Zar ne? Odlična odjeća, Lijepo dizajnirane daske. Ekipa spremna za party. Dugi letovi, snijeg pršti oko vas. Zasigurno ste se svi susreli sa ovim sportom. U principu imate specijalne cipele – pancerice koje su vezovima spojene za dasku koja podsjeća na skejt. To je sve što vam od opreme treba… Spremni ste za jurnjavu niz padinu. Eh kada bi to bilo tako lako.Trebate još naučiti kako dobro bordati. U skijanju vaša težinu prebacujete sa skije na skiju. Tako upravljate istima i savladavate padinu. U bordanju težinu prebacujete sa peta na prste i sa jedne strane daske (borda) na drugu. Kako biste npr. Zaustavili bord „pritisnete“ prste ili petu zavisi koji su trenutno niz padinu i ukopate se u snijeg. Naravno u teoriji, za praksu vam treba dosta vježbe, padova na koljena i na guzu. No jednom kada savladate osnove bordanje se neće činiti tako komplicirano.

Iako većina ljudi bordanje (snowboard) uspoređuje sa skijanjem tehnika istog bliža je surfanju ili skejtanju. U sljedečih nekoliko tjedana približiti ćemo vam, ovdje na Pustolovinama povijest bordanja, razliku između skijanja i bordanja, dosta detalja o opremi i još svašta nešto što vam možda pomogne da se odvažite i okušate u ovom sportu..www.pustolovine.net

Post je objavljen 26.11.2010. u 09:15 sati.