Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/medjugorskiglas

Marketing

Gospina mjesečna poruka vidjelici Mariji, 25. studenoga 2010. godine

Image and video hosting by TinyPic

U zagrljaju Božjeg milosrđa

Dok se tražimo u nemirima, dok lutamo u sumnjama, dok uzaludno odgonetavamo tajnu života, rođenja i smrti, dok vlastitim snagama pokušavamo prijeći iz beznađa u nadu, uz nas bdije i u stopu nas prati brižno Majčino srce. Razliježe se svijetom glas opomene, a jeka ljubavi i milosrđa odzvanja iz njedara međugorskih brda, otvara milosne putove, plovi kroz tišine i oluje, preplavljuje mirom umornu djecu, što se, zatočena strahom, trzaju u mrežama zemaljskim. Dok se koprcamo u jalovosti znanja, dok se gušimo u kavezu spoznaja, dok posrćemo varkama obnevidjeli, glas jasnoće poziva nas na otrežnjenje. Ponire Gospa svojim čistim pogledom u naša zatamnjena srca, iz kojih su protjerane zrake nade, iz kojih je ishlapjela ljepota života, u kojima se zamračila nebeska stvarnost. Motri našu nutrinu i gleda naše nemire, opkoljene gorčinom i nejasnoćom, ispunjene nemoću i pobunom, ranjene protivštinama uzburkanih svjetonazora, koji se brzo umnožavaju, a još brže nestaju pred naletima novotarija i olujama zabluda, koje iza sebe ostavljaju pustoš, koje razaraju stalnost Isusovih riječi i relativiziraju istinu, meljući je u podmukloj drobilici kneza propasti. Vidi Gospa i našu glad, našu čežnju za puninom, naš očajnički vapaj za ljubavlju i toplinom, naše grčevito nastojanje da se oslobodimo okova navezanosti i smrtnonosnog otrova što curi iz napukle posude lažnoga nauka.


Image and video hosting by TinyPic

A potreban nam je samo mali iskorak, odlučan korak što vodi iz sjene na čistinu, iz tame u svjetlo, iz neznanja u znanje, iz opijenosti u trezvenost, iz sumnje u pouzdanje, iz sebeljublja u darivanje, iz zavisti u dobrotu, iz mržnje u praštanje. Tek potpuno povjerenje u Onoga koji nas neizmjerno ljubi, tek pouzdanje u mudrost Stvoriteljevu, tek otvorenost njegovu milosrđu, dovest će nas na put osvijetljen jasnoćom u kojoj cvjeta odlučnost, vjera i sloboda, u kojoj kopne mrakovi i strahovi, u kojoj se razliježe umirujući nebeski glas, u kojoj teče svjetlost s izvora punine, u kojoj se razliježe evanđeoska glazba. Gospa nas poziva da napustimo ljušturu vlastitih zabluda, da začepimo uši pred zavodljivim zovom ispraznih obećanja, da slijedimo njezine savjete, da se oboružamo strpljivošću i ogrnemo plaštem molitve, da spremni dočekamo vrijeme velikog Božjeg plana. Govori nam da prekinemo sve veze i navezanosti koje nas priječe na putu obraćenja, da se ničega ne bojimo, već spremno, srcem i dušom prihvatimo Očevu volju i sve stavimo u njegove ruke, da se priklonimo njegovu milosrđu, kojom nas u uskrsnulom Isusu poziva na život vječni. Dok ne odgovorimo Božjoj milosti, pratit će nas sud zakona, gdje nam neće pomoći ni vlastita djela, a niti farizejska umovanja. Jer naše je vlasništvo, kako nas je Gospa već jednom opomenula, samo grijeh i njegove posljedice, pa se nemamo čim pohvaliti pred istinom koja čisti i žeže, koja nas gleda i čita svaku našu misao i svaku nakanu što klija u ranjenom srcu.

Image and video hosting by TinyPic

Zato, braćo i sestre, hrabro! Ne osvrćimo se prema sjenama svijeta, ne gledajmo tuđe mane, ne uspoređujmo se s onima koji su griješni kao i mi, već se okrenimo vlastitoj nutrini, prošetajmo hodnicima neosvijetljenih katakomba, pa ćemo brzo uvidjeti jad i nemoć, nestalnost i nesavršenost kojima su prožete naše misli, osjećaji i djela. Uvidjet ćemo da smo Gospodina puno puta zatajili, da smo mu bezbroj puta okrenuli leđa i onda kad smo mislili da činimo dobro. Spoznat ćemo da nam tek njegovo neizmjerno praštanje može pomoći da se iskoprljamo iz zagrljaja zvijeri. Ali zauzvrat bez dvojbe moramo vjerovati u njegovo milosrđe, potpuno mu se predati, iskreno se otvoriti i pokajati u sakramentu pomirenja, prepustiti se pročišćujućem plamenu koji ozdravlja i krijepi, koji njeguje i tješi, koji prašta svakom čovjeku ako ga srcem i dušom ponizno prizna za Stvoritelja. Kad mu se potpuno predamo, unijet će mir u naša srca, koji ne mogu razoriti nemiri svijeta i podvale sotonske, jer će nas krijepiti nada, jačati vjera i tješiti radost života vječnoga. A Gospa će umjesto smrti i gladi u našim srcima gledati radost i nadu, kojom nas, uz Božje dopuštenje, već danas obilno zasipa s Brda spasenja.

Post je objavljen 25.11.2010. u 20:37 sati.