Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

VATROGASCI SPREMNI U SVAKOM TRENUTKU ZA POMOĆ

KOTOR

Usljed obilnih padavina dolazi do poplava na području kotorske općine, a često i udari jakog vjetra stvaraju probleme.Kako u tim situacijama djeluju kotorski vatrogasci, govori zapovjednik Eduard Kovačić.

Moramo reagirati odmah i adekvatno odgovoriti na sve pozive u pomoć, kaže on.“Opremljeni smo adekvatnom opremom da interveniramo kad su u pitanju poplave. Imamo lake prenosne pumpe s kojima možemo raditi ispumpavanje podrumskih prostorija i slično, tako i velike pumpe koje se nalaze na samim vozilima koje su u stanju ispumpavati velike količine vode”, rekao je Kovačić.

Međutim problem prilikom polava su začepljeni bujični kanali i šahtovi.Što se tiče šteta koje bi nastale usljed jakih vjetrova, znači može biti oborenih stabala po prometnicama, imamo dovoljan broj motornih pila kojima možemo intervenirati odmah, rekao je on.

Sa sektorom za izvandredne situacije i civilnu sigurnost ministarstva unutarnjih poslova Crne Gore imamo dobru saradnju i dobijamo redovne obavjesti, a koja se tiču najava vremenskih nepogoda i situacija koje mogu nastati usljed nevremena, rekao je Kovačić za Skala radio.
skala radio



Post je objavljen 25.11.2010. u 17:34 sati.