Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/filipsundi

Marketing

Mladost ispala iz CEV kupa

Odbojkaši Mladosti jučerašnjim porazom od Modene 0:3 završili su natjecanje u CEV kupu. Porazom u uzvratnom susretu odigranom u Domu odbojke Mladost je ispala iz šesnaestine finala CEV kupa. Mladost nije osvojila set, ali konačni rezultat nije realan, jer je Mladost itekako namučila diva iz Modene. Sva tri seta odigrana su u egalu i odbojkaši Mladosti mogu biti ponosni na svoju igru unatoč porazu. Porazom od Modene Mladost nije završila svoje natjecanje u Europi. Nastavlja igrati u Challenge cupu, natjecanju u kojem su prošle sezone osvojili srebro.





Prošlogodišnjih hit uz hokejaše Medveščaka svakako su bili i odbojkaši Mladosti. Prošle godine osvojili su brončanu medalju u Interligi, srebrnu medalju u Challenge cupu, te domaće prvenstvo. Iako su cijelu godinu punili novinske stupce zbog svoje izvanredne igre, cijelo vrijeme uz uspjeh spominjao se i nedostatk sponzora, odnosno financijskih sredstava.





Na veliku žalost svih odbojkaških fanova niti ove godine ništa se nije promjenilo što se tiče sponzora, unatoč izvrsnim prošlogodišnjim rezultatima. Rezultat neodazivanja sponzora doveo je do toga da je klub napustilo dosta igrača. Oni su prošle sezone imali ključne uloge u momčadi i njihov odlazak je veliki udarac za klub. Treba istaknuti da ključni igrači nisu htjeli napustiti klub. Godinu dana čekali su i nadali se da će klub pronaći sponzore. Do toga nije došlo, otišli su igrati u strane klubove gdje su plače šesterostruko veće nego u Mladosti. Njima se ne smije ništa zamjeriti, jer otišli su igrati van da bi si osigurali egzistenciju. Ove godine Mladost igra u pomlađenom sastavu i teško je očekivati ostvarenja na nivou prošle godine. Sve je moglo biti drugačije, samo da je pokazano malo dobre volje sa strane spnzora.





Nažalost odbojka nosi epitet „malog“ sporta. Sportovi poput odbojke nalaze se na marginama novinskih stupaca te dobivaju mrvice financijskih sredstava, dok većinu sredstava koje dodjeljuje grad dobivaju nogometni, košarkaški i rukometni klubovi. Ako grad klubu ne dodjeli značajnija financijska sredstva, teško da će doći sponzori. Budimo realni, sponzori dolaze samo tamo gdje je profit, ili u sport koji je trenutno „in“.





Nadam se da će se promjeniti stavovi ključnih osoba grada koji odlučuju o raspodjeli budžeta među sportskim klubovima. Budžet se prvenstveno treba dijeliti na osnovi postignutih rezultata. Da je tako, možda bi ove sezone imali europskog prvaka u odbojci!

Dodatni linkovi:
http://www.mladost-wolleyball.htnet.hr/
http://www.cev.lu/mmp/online/website/home/index_EN.html

Post je objavljen 25.11.2010. u 10:30 sati.