Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/megakit

Marketing

Edukacijom do aktivizma





Udruga ZUM, Vijeće mladih Istarske županije - Consiglio dei giovani della Regione Istriana, Vijeće mladih Barcelone i Vijeće mladih Baladone organiziraju trening Edukacijom do aktivizma koji će se održati u sklopu projekta partnerSHIP for EU od 19. do 23. siječnja 2011. godine.

Svrha projekta je izgradnja mreže za razvoj i razmjenu mladih ljudi, ideja i znanja u politici za mlade te razvoj kvalitetne i sustavne podrške za aktivnost mladih.

Trening je namjenjen mladima u dobi od 15 do 30 godina koji su aktivni u Istarskoj županiji kroz bilo koji oblik: inicijative, klubovi, udruge mladih, savjeti mladih, učenička vijeća, pomlaci političkih stranaka, ali i pojedincima koji žele dati svoj doprinos razvoju sektora mladih u Županiji.

Na treningu će biti obrađene sljedeće teme:

* upoznavanje i očekivanja,
* aktivizam mladih,
* europska politika za mlade,
* politika za mlade u Republici Hrvatskoj,
* politika za mlade Istarske županije,
* timski rad,
* praktičan rad koji obuhvaća izradu Deklaracije o važnosti uspostave partnerskog odnosa predstavnika mladih i predstavnika lokalnih vlasti.

Prije podnošenja prijave za trening, pročitajte zadovoljavate li uvjete koji su postavljeni:

* da imaš između 15 i 30 godina,
* da dolaziš u iz Istarske županije,
* da si motiviran/a prenijeti naučeno na treningu članovima svoje zajednice,
* da ćeš prisustvovati i aktivno sudjelovati na trenigu,
* da ćeš aktivno raditi na izradi Deklaracije i nakon treninga, ukoliko to bude potrebno,
* da nakon treninga, preuzimaš obvezu izraditi analizu provedbe politike za mlade u svojoj zajednici u pismenom obliku.

Ako zadovoljavate postavljene uvjete i želite se prijaviti za sudjelovanje, najprije popunite Prijavnicu koja se nalazi na stranicama Centra za mlade Pula te ju pošaljite putem e-maila na adresu info@mladipula.org ili na faks 052 211 364.

Selekciju sudionika vršit će udruga ZUM i partneri, u dva kruga. Prvi krug odnosit će se na razmatranje i ocjenjivanje prijavnica s posebnim osvrtom na motivaciju, dok će drugi krug uključivati osobni ili telefonski intervju sa sudionicima koji su dobili najvišu ocjenu u prvom krugu.

Sudionici treninga koji budu ispunili sve obveze, poštujući rokove i upute trenera odlaze na studijski posjet Španjolskoj gdje će se upoznati funkcioniranje španjolskih organizacija mladih, a nakon povratka iz Španjolske, sudionici su dužni napisati pismeni rad o tome što su novoga naučili na tom putovanju.

Svi zainteresirani neka se požure, jer je broj sudionika treninga ograničen (na treningu može sudjelovati deset osoba, a na putovanje ih ide osam).

Svi su troškovi puta, smještaja (puni pansion) i prehran obaveza organizatora.

Rok za prijavu je 13. prosinca 2010. godine u 23:59.

Kontakt osoba za sve dodate informacije je Ana Preveden iz udruge ZUM (mobitel 099 211 6552).

Irena Milanović


Post je objavljen 23.11.2010. u 09:13 sati.