Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kristinarubic

Marketing

Dobrotvorni sajam



Ukoliko vas veseli "tvoriti dobro", sigurno ste već sudjelovali u nekakvim akcijama prikupljanja sredstava za one kojima su potrebna. Jedna od tih akcija je i dobrotvorni sajam kojeg je organizirala Udruga Korablja, 20. i 21. studenog. U dvorani crkve Sv.Jeronima u Maksimiru, mogli ste tako, za simboličnu cijenu kupiti brojne poklončiće i božićne ukrase ručne izrade, nakit, knjige, igračke i rabljenu, ali i dobro očuvanu odjeću. Ukoliko se pitate gdje ili kome ide taj novac, vrijeme je da se upoznate sa radom Korablje, ali i zajednicom Arka.


Dobrotvorni sajam, 20.11.2010.-Udruga Korablja
Uploaded by stlatica. - Family events, birthdays and parenting videos.

Sigurno ste u svojoj svakodnevnici bar jednom sreli osobu s intelektualnim poteškoćama. je li vas ikada potresla dubina njihove patnje i odbačenost od drugih? Jednog čovjeka prije pedesetak godina jest. Jean Vanier uvidio je ljepotu,i radost koje nose u sebi te im je želio konkretno pomoći. Prihvato ih je kao dar. Tako je nastala Arka. Danas postoji u 36 zemalja svijeta i funkcionira kao zajednica osoba s intelektualnim poteškoćama i onima koji s njima dijele život, brišući pri tome ono "mi" i "oni". Arka



Udruga Korablja "pripravlja put" osnivanju Arke u Hrvatskoj. Od 2007. raznim aktivnostima poput radionica na kojima se otkrivaju talenti, kako u Korablji znaju reći "prijatelja sa posebnijim potrebama", molitvenih susreta ili jednostavnog druženja pokušava ukazati na bogatstvo koje sa sobom nose osobe s intelektualnim poteškoćama i pomaže njima da se osjećaju prihvačenima i korisnima za društvo. Da bi u tome uspjeli, potreban je i adekvatan prostor i materijali za rad. Novac sa ovog sajma će im zasigurno bar dijelom pomoći.



Zato, ukoliko se do sada niste odazivali na sudjelovanje u ovim ili sličnim, hvale vrijednim pothvatima, idućeg puta to učinite jer bez obzira koliko vam se iz studentskog ili umirovljeničkog džepa teško bilo odreći 10 kuna, imajte na umu da činite dvostruko dobro. Prvo, sudjelujete u velikom valu ljubavi koji je usmjeren ka onima kojima baš ta ljubav i pažnja najviše nedostaje. Drugo, dar koji se sa tih 10ak kuna kupili, zasigurno će razveselit onoga kojem će biti poklonjen. Stoga, odvažite se činiti dobro! Nije nimalo teško ;)



Post je objavljen 22.11.2010. u 15:12 sati.