Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

Danska – Hrvatska 4:0

Odigrani prvi mečevi Europdkog timskog prvenstva u gou

Nedjeljnu večer je naša četvorka go- igrača, koji predstavljaju Hrvatsku, provela na internetu na Panda Go Serveru. U 20:00 počele se prve tri partije, jer treća je ploča bila za jedan sat odgođena.
Prvi je krenuo Koncer i brzo su stvoreni zapleti i nastala je meni izgledna pozicija za Bafu. Na serveru se služimo nikovima, a to je već dugo Koncerov nadimak. U žestokom naletu na kut Heshe je našao put sigurnosti i tada nastupa rušenje Bafine igre. Na drugoj ploči je tako bila prva završena partija ovoga prvenstva. Bafo se predao.
Lovro se na 4. ploči dobro držao. Kako mu je Jannik Rasmussen školski stekao prednost u kutovima, Lovro uzvraća po stranicama i u centru, gdje je ostvario prednost. Nakon što je potrošio osnovno vrijeme, Lovro ulazi u byoyomi i tu čini presudnu pogrešku i reduciran mu je centar. Vidjevši da je poenski slabiji zasvršava predajom i Danci vode sa 2:0.
Matej na prvoj ploči igra vrlo zanimljivu partiju u svom stilu. U igri su opstojnosti velikih grupa. Izgledalo mi kao da je uhvatio ogromnu skupinu Hornbćkovih kamenova, ali se ta izvukla. Meni je tu potrebna analiza, jer mi nije jasno kako se mogla izvući. Mateju je i vrijeme za razmišljanje došlo do kraja i on predaje. Sada je već 3:0 za Dance.
Treća ploča starta nešto kasnije. Vedran igra uravnoteženo i ima izgleda, ali u drugom dijelu središnje igre popušta. Uffe Rasmussen donosi i četvrti bod Danskoj.
Objektivno gledajući smo poslijednja ekipa po ratingu u našij skupini od 10 reprezentacija. Danci su četvrti. No, to je ipak samo igra i nadigravanje. Biti će još zanimljivih susreta. Svaka naša eventualna pobjeda biti će uspjeh. Mislim da možemo uraditi iznenađenja. Relativno smo mlada reprezentacija koja još puno uči i napreduje. Matej i Lovro su 16-godišnjaci, Vedran 23-godišnjak, a jedino je Slobodan malo stariji sa svojom 61 godinom. Danci su u prosjeku duplo stariji.
Slijedeći susret nam je 14. prosinca protiv Poljske. Oni su po ratingu jači i od Danaca i ovu su večer pobjedili Engleze sa 3:1.
Pogledajmo naše rezultate po pločama.

Denmark – Croatia 4-0
Bord 1: Kasper Hornbćk 5d (kash) – Matej Zakanj 4d (maligo) 1:0 (pr.)
Bord 2: Thomas Heshe 4d (daydreamer) –Slobodan Koncer 3d (Baffo) 1:0 (pr.)
Bord 3: Uffe Rasmussen 4d (Laudrup) – Vedran Vasiljevic 2d (Vaske) 1:0 825.5)
Bord 4: Jannik Rasmussen 3d (JRDK) – Lovro Furjanic 2k (Lovro) 1:0 (pr.)

UK – Poland 1-3
Bord 1: Matthew Macfadyen 6d – Kamil Chwedyna 4d (Kamil) 0:1(pr.)
Bord 2: Jon Diamond 4d – Habu Koichiro 4d (HabuKoichi) 1:0(pr)
Bord 3: Andrew Kay 4d – Marek Kamiński 4d (Kamyk) 0:1(pr.)
Bord 4: Desmond Can 5d – Michal Parkola 2d (Udreka) 0:1(pr.)


Prvenstvo je krenulo. Bila su ovo samo prva dva meča. Ostatak prvoga kola se igra navečer u utorak 23. studenoga na Pandanet Go Serveru.
Naknadnim uključenjem Slovačke lista sudionika je stala na 30 reprezentacija.
bl. Muradenu


Post je objavljen 22.11.2010. u 13:49 sati.