Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nekretninezadar

Marketing

Raspisan natječaj za zakup zemljišta

Paški vijećnici su na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća donijeli odluku o raspisivanju javnog natječaja za zakup poljoprivrednog zemljišta u državnom vlasništvu na području Grada Paga na temelju izrađenog Programa raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu RH. Njime je obuhvaćeno 2.267 hektara oranica, pašnjaka i vinograda na području katastarskih općina Dinjiška, Kolan, Pag i Povijana.

Ova odluka je donesena nakon nekoliko godina izrade programe, njegove dorade i konačnog raspisivanja natječaja. Zainteresirani građani se mogu javiti u roku od 15 dana po kriterijima koji su definirani u natječaju. Poljoprivredno zemljište se daje u zakup po početnim cijenama od 200 do 400 kuna po hektaru godišnje. Rok zakupa je 20 godina. Pravo na zakup imaju nositelji obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva, pravne osobe registrirane za obavljanje poljoprivredne djelatnosti, te fizičke i pravne osobe koje se namjeravaju baviti poljoprivrednom proizvodnjom.

Procedura je takva da će Gradsko vijeće utvrditi najpovoljnije ponuđače nakon čega će se dokumentacija dostaviti Ministarstvu poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja koje mora dati suglasnost na odluku o najpovoljnijem ponuđaču. To nije kraj procedure te se nacrti ugovora o zakupu dostavljaju Županijskom državnom odvjetništvu na pregled dokumentacije kako bi ono dalo svoje mišljenje. Tek tada, u slučaju pozitivnog mišljenja, Grad Pag, zastupan po gradonačelniku i najpovoljniji ponuđač potpisuju ugovor o zakupu na 20 godine.

Zadovoljan sam što smo nakon toliko godina donijeli Program raspolaganja poljoprivrednim zemljištem jer je zemljište ležalo neiskorišteno i zapušteno, a mnogi stanovnici Paga i okolnih mjesta trebaju takve poljoprivredne površine kako bi se bavili ovčarstvom, maslinarstvom i vinogradarstvom, rekao je paški gradonačelnik Ante Fabijanić.

Izvor/autor: VOX Glas Zadra/PressCut

Preko 70.000 nekretnina na jednom mjestu. Portal za nekretnine oglas.hr.

Post je objavljen 22.11.2010. u 08:36 sati.