Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/davorovenovosti

Marketing

Dobrotvorni sajam.

U subotu 20. studenog 17-20 h i nedjelju 21. studenog 9-13 h u dvorani iza župne crkve Svetog Jeronima u Maksimiru u organizaciji prijatelja udruge Korablja održat će se dobrovoljni sajam.

Na sajmu možete za svega nekoliko desetaka kuna kupiti rabljenu dobro očuvanu odjeću za djecu i odrasle kao i igračke, nakit i prigodne Božićne poklone. Sav prikupljeni novac namijenjen je za pomoć udruzi Korablja.

Udruga Korablja osnovana je 2007. godine s namjerom da pripravi osnivanje zajednice Arka u Hrvatskoj.

Želimo:
-omogućiti da darovi osoba s intelektualnim teškoćama i njihova preobražavajuća vrijednost budu prepoznati u društvu
-promicati antropološku i duhovnu viziju ljudske osobe proizašlu iz zajedništva temeljenog na uzajamnim odnosima osoba sa i bez intelektualnih teškoća
-definirati model životne zajednice prikladan realnim potrebama osoba s intelektualnim teškoćama kao i našem mentalitetu i kulturi.

Arka (L'Arche International) je međunarodni pokret zajednica obiteljskog tipa u kojima zajedno žive i rade osobe sa i bez intelektualnih teškoća.

Osnovao ju je Jean Vanier 1964. Iz te prve zajednice nastale u Francuskoj rođene su mnoge druge u različitim kulturnim i religioznim sredinama. Danas ima 135 zajednica u 35 zemalja širom svijeta.

www.arka-hrvatska.eu

Post je objavljen 19.11.2010. u 10:33 sati.